Van’daki Tarihi Mısır çarşısı, kaderine terk edildi

Van’da son yıllarda açıklanan birçok proje ya yarım bırakıldı ya da farklı durumlardan dolayı kaderine terk edildi. Bu projelerin bir mağduru da Van’ın eski çarşılarından biri olan mısır çarşısı.

Van 5.08.2022 18:01:22 0
Van’daki Tarihi Mısır çarşısı, kaderine terk edildi
Tarih: 05.08.2022 18:01

VANGÖLÜ TV ÖZEL
En son 2018 yılında gündeme gelen ve kent meydanı projesi kapsamında yıkımına karar verilip yeni bir proje adında hayata geçirileceği söylenen Mısır çarşısı olduğu gibi kaderine terk edildi. 
Yaklaşık 210 dükkânın yer aldığı ve şuan 15-20 dükkânın açık olduğu çarşı, bakımsızlıktan, arap saçına dönen projesinden dolayı atıl durumda ve bakımsızlıktan fare yuvasına döndü.

SUSAN, “YETKİLİLERDEN RİCAMIZ BAŞKA BİR YER BULSUNLAR YA DA YOLDAN ÇEKİLSİNLER” 
Mısır çarşısının akıbetinin meçhul olduğunu söyleyen SS Büyük Birlik Yapı Kooperatifi Başkanı Nimetullah Susan; “2018 yılında gündeme gelen ve kent meydanı projesi kapsamında yıkımına karar verilip yeni bir proje adında hayata geçirileceği söylendi fakat gerçekleştirilemedi. Birçok esnaf buraları terk etti ve mecburen başka yerlere taşınmak zorunda kaldı. Yetkililerden ricamız başka bir yer bulsunlar ya da yoldan çekilsinler.” Dedi. 

Kaynak: Vangölü TV  

Video geliyor...
 


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR