Van’daki Satranç Turnuvası'na katılım sağlayan yabancı uyruklu öğrenciler Vangölü TV mikrofonlarına konuştu

Van’ın Edremit Belediyesi sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarına devam ediyor. Edremit Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvası yoğun bir katılımla sürüyor.

Van 26.07.2022 14:36:15 0
Van’daki Satranç Turnuvası
Tarih: 26.07.2022 14:36

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Edremit Belediyesi tarafından ilki düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin yanı sıra İran, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak ve Bulgaristan’dan sporcular katılım sağladı. 
Azerbaycan’dan satranç turnuvasına katılmak üzere Van’a gelen Şeng  Amballi Vangölü TV mikrofonlarını yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
Türkiye ‘ye daha öncede geldim. Burayı çok seviyorum, insanları çok cana yakınlar. Türkiye’nin 11 şehrini gezdim ve hepsi birbirinden güzel. Daha önce yapılan yarışmalarda, Burdur birinciliğim ve Antalya ikinciliğim var. İnşallah burada da birinci olurum.

ALMANA, “HEDEFİM BİRİNCİ OLMAK”
Almana İbrahombey ise yarışma ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti: Buradaki organizasyonu Türkiye’yi ve Van’ı çok beğendim. En son Malatya’da yapılan Uluslararası Satranç Turnuvasında kızlar kategorisinde birinci oldum. Burada da hedefim yine aynı şekilde birinci olmak.

Kaynak: Vangölü TV 

Video geliyor...
 


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR