Van’da Hüsn-İ Hat sergisine yoğun ilgi

Osmanlı’dan günümüze ulaşan Arap alfabeleriyle görsel olarak güzel yazı yazma sanatı olan hat sanatı,  sanatseverleri etkisi altına almaya devam ediyor.

Van 26.07.2022 14:36:15 0
Van’da Hüsn-İ Hat sergisine yoğun ilgi
Tarih: 26.07.2022 14:36

 Vangölü TV / ÖZEL 
Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren hattat Ahmet Hüsrev Koyuncu’nun Hüsn-İ Hat kursunda yapılan eserleri İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde sergilendi. 
Kişisel sergisi hakkında konuşan Ahmet Hüsrev Koyuncu, Vangölü TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sergi tamamen bana aittir. Çalışmalarım yıllar önce üzerinde çalışmış olduğum birikimlerden ibarettir. Sergimde toplam olarak 60 eserim var. Eserlerimin bir kısmı büyük üstatlarımızın yazılarını taklit ederek yapmış olduğum eserlerdir. Bir kısımda kendim üzerinde yıllarca çalışarak yazdığım eserlerdir. İstedim ki Van’da zaman zaman sergiler açılıyor. Bu sefer de daha farklı sergi açalım.

KOYUNCU, “BÜTÜN VAN HALKINI SERGİME DAVET EDİYORUM”
Bütün Van halkını davet ediyorum. Gelip atalarımızın, ecdadımızın Bursa sanatını öğrensinler. Geleceğe ışık tutmamız lazım. Bu sanat unutulmasın. Yaptığım araştırmalarda yıllar önce Vanlı olup da dünyada meşhur olan 11 hattatın olduğunu gördüm. Bunlar Van ve çevresindeki hattatlardır. Bizim büyüklerimiz önceden kitaplar ve Kuran-ı Kerimler yazmışlar. Burada da iki tane örneğini bulabildim. Biri Kuran-ı Kerim biri de kitaptan oluşuyor. Onları da sergilemek istedim. Vanlı hemşerilerimizin, gençlerimiz ve büyüklerimiz görsünler.

Kaynak: Vangölü TV  
 


Haber Kaynak : Van Gölü TV
Anahtar Kelimeler: van’da hüsn-i hat sergisine yoğun ilgi

YAZARLAR