Van Gölü’nün suyu, temizliğiyle beğeni topladı

Van’ın Merkez Tuşba Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ‘Ayanıs Kadınlar Plajı’nın halkın hizmetine açıldı. Plaja yüzmek için gelen vatandaşlar,  Van Gölü suyunun temizliğini Vangölü TV mikrofonlarına anlattı.

Van 10.08.2022 15:45:12 0
Van Gölü’nün suyu, temizliğiyle beğeni topladı
Tarih: 10.08.2022 15:45

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Tuşba Belediyesi tarafından ilçe halkına kazandırılan ‘Ayanıs Kadınlar Plajı', düzenlenen törenle Van’a kazandırıldı. Van Gölü sahillerini gün yüzüne çıkaran projeleriyle dikkatleri çeken Tuşba Belediyesi, bölgede büyük bir eksiklik olan Kadınlar Plajı’nı halka kazandırdı. Plajda yüzmeye gelen vatandaşlar,  Van Gölü’nün eşsiz manzarasını ve temiz suyunu Vangölü TV mikrofonlarına anlattı. 

BU UNVANI ELİMİZDE TUTMAK İÇİN BU KONUDA VATANDAŞTAN DESTEK BEKLİYORUZ
Özellikle Gölün ve plajın temizliği için vatandaşların da duyarlı olmaları gerektiğini söyleyen Sayim Güven, “Bilindiği üzere burası bölgenin ilk Mavi Bayraklı Plajı statüne sahip. Şunun altını çizerek dikkat çekmek isterim. Bu unvanı elimizde tutmak için bu konuda vatandaştan destek bekliyoruz.” dedi. 

TUZLU OLMASA BOL BOL İÇECEKTİM BU SUYU
Suyun çok serin olduğunu söyleyen ismini vermek istemeyen vatandaş ise, “Su çok serin. Suyun serinliğinden öte su çok temiz. Tuzlu olmasa bol bol içecektim bu suyu. İki üç saattir yüzüyorum. Yoruldum da yüzmeyi bıraktım geldim yoksa bu temiz sudan çıkmak istemiyordum. Ayrıca manzarası da anlatılamayacak kadar güzel. Biraz dinlenip tekrardan göle gireceğiz.” diye konuştu. 

KAYNAK: Vangölü TV

Video geliyor...


 


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR