TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleri Grup Koordinatörü Koşok,” Van’da dijitalizasyon bilişim ve sağlık sektöründe çok nitelikli girişimler var”

Van'da teknoloji, medikal, çevre ve enerji alanlarında geliştirilen projelerin tanıtıldığı "Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi" yapıldı.

Van 3.08.2022 17:45:32 0
TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleri Grup Koordinatörü Koşok,” Van’da dijitalizasyon bilişim ve sağlık sektöründe çok nitelikli girişimler var”
Tarih: 03.08.2022 17:45

VANGÖLÜ TV ÖZEL 
Van İş Geliştirme Merkezince (İŞGEM), Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA), İslam Ülkeleri Arası Bilim ve Teknoloji Parkları Ağı (INSTP) ve Van Teknokent işbirliğiyle yerli ve yabancı yatırımcıları bölgeye çekmek için başlattığı yatırım programına Kanada, İran, Hollanda, Lübnan, ABD ve Türkiye'den 46 girişimci başvurdu. Teknoloji, medikal, çevre ve enerji alanlarında projelerin tanıtımı için Uygulama Oteli Konferans Salonunda "Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi" gerçekleştirildi. 

KOŞOK, “VAN’DAKİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ BENİ ÇOK ETKİLEDİ” 
Gerçekleşen zirve de TÜBİTAK TEYDEB Tech-InvesTR Girişim Sermayesi Destekleri Grup Koordinatörü Elif Koşok Vangölü TV mikrofonuna zirve ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti: 
Öncelikle Van’da bu kadar aktif bir ekosistem gördüğüm için gerçekten çok heyecanlandım. Türkiye’nin bazı şehirlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de bunlara benzer organizasyona çok rastlıyoruz ama Van’da çok daha uluslararası nitelikler taşıyan ve ekosistemin bu kadar canlı olduğu bir toplantıya davet edildiğim için onur duydum.

Van’daki girişimcilik ekosistemi beni çok etkiledi. Hem kendi içerisinde hem diğer şehirlerle olan etkileşimleri hem de sınır komşuları olan İran ile etkileşimlerinden oldukça nitelikli iş birlikleri doğmuş. Pek çok uluslararası girişimci var burada. Van Tekno Kent’ten doğrudan destek alıyorlar. Hatta TÜBİTAK desteklerinden de faydalanıyorlar. Özellikle TÜBİTAK desteklerinde 1512 BİGG girişimciliğiyle ilgili çok aktif çalışan ekip var. bu yüzden tekrar tebrik ediyorum. Van Tekno Kent’te girişimcilerinizi de ziyaret ettim.  Özellikle dijitalizasyon bilişim sektörü ve sağlık sektöründe çok nitelikli girişimler var. Bunları görmek beni çok mutlu etti.

KOŞOK, “ VAN’DA ÇOK AKTİF ÇALIŞAN BİR EKİP VAR”
TÜBİTAK’ ta genç girişimcilere sağladığımız desteklerimizden biri BİGG 1512 Girişimcilik Destek Programı Türkiye çapında pek çok uygulayıcı kuruluşumuz var. Van’da da Van Tekno kent bunlardan biri ve en aktif olanlarından orada girişimcilerimize 450 bin TL’lik kadar şirketlerini kurmaları için bir destek veriyoruz. Bu TÜBİTAK’ta  %100 verdiğimiz tek destek bu konuda da Van’da da çok aktif çalışan bir ekibiniz var. Bu sene girişimcilik alanında bir yenilik daha yaptık. Eskiden sadece son sınıf üniversite öğrencileri ve mezuniyetinden sonra en fazla 10 yıl içerisinde başvurabiliyorlardı. Artık bu sınırları kaldırdık. Üniversite öğrencisi olması yeterli herhangi bir üniversitenin ön lisans ya da lisans bölümünde öğrenci ya da mezun olması yeterli artık başvurabilmesi için o yüzden iş fikri olan teknoloji tabanlı girişimcilerimizi, TÜBİTAK’ın ve TEYDEB’in desteklerine başvurmaları için davet etmek isterim. 

KOŞOK, “VAN HALKI ÇOK DÜŞÜNCELİ”
Bu Van’a ilk gelişim ve çok etkilendim.  Kız kardeşim ve arkadaşlarım bana Van’dan çok etkileneceksin dediler. Gerçekten öyle de oldu. Dün akşam ilk defa gölden gün batımını izledim. Dedim ki neden buraya gelenler bu şehre âşık oluyor şimdi anladım. Gerçekten muhteşem bir şehir. İnsanları çok güzel ve hepsi son derece misafirperver.  Burada çok etkilendiğim bir olayı paylaşmak istiyorum. Kaldığım otelin önünde bir yol çalışması var ve onun arkasında da göl var. Sabah oraya gelince göle doğru yürümek istedim fakat kimsede yok. Biraz endişelendim. Yola çıktım karşıya geçerken uzaktan hafriyat kamyonları geliyor. Normalde Ankara’da ya da başka şehirlerde çok deli sürerler. Yaklaşırken yavaşladı ve geçtikten sonrada bir hayli yavaşladı hatta gelişimde bile yavaşladı.  Toz kaldırmamak için ekstra bir gayret gösterdiler.  Bende arkalarından dua ettim. Buradan da teşekkür etmek istiyorum. Çok düşünceli bir halk var. 

Kaynak: Vangölü TV 

Video geliyor...
  


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR