Özdek, “Van’a yeni bir Van katmamız lazım”

Van’da yüksek kiralardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Van 6.08.2022 16:22:38 0
 Özdek, “Van’a yeni bir Van katmamız lazım”
Tarih: 06.08.2022 16:22

VANGÖLÜ TV/ÖZEL

Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, Vangölü TV mikrofonlarına şu açıklamalarda bulundu: Şuan Van’da yüksek kiralardan dolayı ciddi anlamda sıkıntılar yaşanmaktadır. Asgari ücretle geçimini sağlayan ve buraya göç eden vatandaş sıkıntı içerisine düşmektedir.

Van ‘da kiralarımız çok yüksek ve stoklarımız ciddi anlamda erimiş durumda ve dolayısıyla Van’ın mevcut konut yetersizliğini gösteriyor.

ÖZDEK, “VAN’IN İMARINA BİR EL ATIP BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YENİ KENTLEŞMEYE ADIM ATMALARI GEREKİYOR”

Van’da ki bu konut sayısı yetersizliği de insanlarımızın barınma sorunu yaşamasına neden oluyor.  Bunun için yetkililerin öncelikle Van’ın imarına bir el atıp bu sorunun çözümü için kentleşmeye adım atmaları gerektiğini düşünüyorum.

Van’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ)  son zamanlarda dar gelirli vatandaşlar için birçok yenilik yaptı. Yapılacak TOKİ’lerin destek sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü dar gelirli vatandaşlarımız şuan ki mevcut piyasalar içerisinde sıkıntı yaşamaktadır. Van’da bulunan normal kriterlerde ki 3+1 ev fiyatları 2000-2500 arasında değişmektedir. Bu da insanları zorluyor. Biran önce bütün yetkililerin imara yönelik çalışmalara adım atmaları ve proje üretmeleri gerekiyor.

ÖZDEK, “BİZDE BU KONU DA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ÖRGÜTLERİ OLARAK DESTEK VERECEĞİZ”

Bizde bu konu da Sivil Toplum Kuruluşları olarak destek vereceğiz. Böylelikle Van’daki konut sayısını artıracağız. Çünkü Van ‘da 2 milyona yakın kayıtsız insan yaşamaktadır ve 1 milyon 170 bin kayıtlı insan yaşamaktadır. 

Kaynak: Vangölü TV

Video geliyor...


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR