İpekyolu Gençlik Merkezi’nden El Sanatları Sergisi

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten İpekyolu Gençlik Merkezi, “Gençlerin Elinden Geçmişin Geleceğe Yansıması” adlı El Sanatları Sergisi düzenledi.

Van Gölü TV 19.07.2022 18:00:01 0
İpekyolu Gençlik Merkezi’nden El Sanatları Sergisi
Tarih: 19.07.2022 18:00

VANGÖLÜTV ÖZEL
İpekyolu Gençlik Merkezi’nde Geleneksel El Sanatları eğitimlerine katılan gençlerin el emekleri ile hazırladıkları “Gençlerin Elinden Geçmişin Geleceğe Yansıması” adlı El Sanatları Sergisi halkın beğenisine sunuldu. 

“GELENEKSEL SANATLARI NESİLDEN NESİLE AKTARIYORUZ”
Sergiyle ilgili açıklamada bulunan İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Erçek, “Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı hizmet yürüten İpekyolu Gençlik Merkezimizin geleneksel el sanatları atölyesinde 6 tane gencimizin, genç kızımızın 1 yıl boyunca eserlere nakış nakış, ilmek ilmek sayarak dokunduğu eserleri burada görüyoruz. Dolayısıyla burada 1 yıllık bir emek var. Ciddi anlamda gençlerimiz burada emek harcadılar. Aynı zamanda Osmanlı ve Selçuklu motiflerinin de yer almış olduğu geleneksel el sanatlarını da nesilden nesile aktarmış oluyoruz. Genç kızlarımız kendi evlerinde oturarak da bunu çok rahat üretebiliyor. Aynı zamanda bu el sanatlarını geliştiren, eser üreten gençlerimize dijital pazarlama eğitimini de veriyoruz. Dolayısıyla gençlerimiz üretmiş oldukları eserleri dijital ortamlarda, dijital platformlarda çok rahat satabiliyor. Bu da aile bütçesine katkı anlamında çok önemli bir adımdır.” dedi.

Kaynak: Vangölü TV

Video geliyor...
 


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR