Hayvan refahı ve istihdamı projesi

Tuşba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin staj görmesini hedefleyen Erasmus+  projesi başarı ile tamamlandı.

Van 6.09.2022 13:03:04 0
Hayvan refahı ve istihdamı projesi
Tarih: 06.09.2022 13:03

Tuşba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Avrupa Birliği Eğitim Programlarından Erasmus+ projeleri çerçevesinde hazırlanan ve İtalya’da çeşitli çiftlik ve işletmelerde Tuşba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin staj görmesini hedefleyen Erasmus+  projesi başarı ile tamamlandı. 

Proje 4 öğretmen ve 20 öğrencinin katılımı ile İtalya'nın Candidoni bölgesinde tamamlandı. Hayvan çiftliği, süt üretim ve işleme merkezi ve üzüm yetiştiriciliği gibi tesislerde eğitim gören öğrenciler katılım ve başarı belgeleriyle ülkemize geri döndü.
2019'da başlayan proje, tüm dünyayı saran pandemiden ötürü 2 yıl aradan sonra kaldığı yerden devam ederek son akışını da 31 Ağustos itibari ile tamamladı. Projeye katılım sağlayan öğrenciler, projenin yaygınlaştırma kapsamında çevre köylere çiftçi ziyaretleri yaparak, İtalya’da gördükleri öğrendikleri bilgileri kendileri ile uygulamalı olarak paylaşmışlardır.

Ayrıca Tuşba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde süt işleme merkezi açılması için öğrenci ve öğretmenlerimize fikir veren bu proje, ilimiz ve okulumuza tam kapsamlı yetiştiricilik ve süt işleme tesisi kazandırmasına sebep oldu. 
Projeye katılan öğrencilerde olumlu kazanımlara sebep olan bu proje ayrıca ilimizi ve ülkemizi İtalya’da layıkıyla temsil etme fırsatı vermiştir.

Video geliyor...
 


Haber Kaynak : Van Gölü TV
Anahtar Kelimeler: hayvan refahı ve istihdamı projesi

YAZARLAR