Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı Proje Direktörü Diler “Zirve Van’daki Teknoloji Ekosistemine Katkı Sağlayacaktır”

Girişimci ve Van'da teknoloji, medikal, çevre ve enerji alanlarında geliştirilen projelerin tanıtıldığı "Uluslararası Yatırımcı Zirvesi" yapıldı.

Van 2.08.2022 14:28:22 0
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı Proje Direktörü Diler “Zirve Van’daki Teknoloji Ekosistemine Katkı Sağlayacaktır”
Tarih: 02.08.2022 14:28

VANGÖLÜ TV ÖZEL 
Van İş Geliştirme Merkezince (İŞGEM), Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA), İslam Ülkeleri Arası Bilim ve Teknoloji Parkları Ağı (INSTP) ve Van Teknokent işbirliğiyle yerli ve yabancı yatırımcıları bölgeye çekmek için başlattığı yatırım programına Kanada, İran, Hollanda, Lübnan, ABD ve Türkiye'den 46 girişimci başvurdu. Teknoloji, medikal, çevre ve enerji alanlarında projelerin tanıtımı için Uygulama Oteli Konferans Salonunda "Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi" gerçekleştirildi. 

DİLER, “BURADAN ÇIKACAK GİRİŞİMLER BİR SONRAKİ AŞAMADA DAHA BÜYÜK YATIRIMLAR OLACAK”
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı Proje Direktörü Ahmet Diler Vangölü TV mikrofonuna Uluslararası Yatırımcı Zirvesi ile ilgili düşüncelerini şu şekilde aktardı: 

Van’da 14 ülkeden farklı girişimcinin ve farklı paydaşların burada olması hepimiz için gurur verici bir durum. Buradaki Teknopark ve İŞGEM gibi paydaşların Ticaret Sanayi Odasının birlikte çalışıp böyle bir organizasyonu bütün paydaşlarını bir araya getirmesi onlarla beraber girişimciliğin heyecanını paylaşması ayrıca bizleri mutlu ediyor. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Dr. Ozan Balcı’nın dediği gibi, girişimciliğin örnek alınması ve inovatif teknolojilerin buradan destekleniyor olması çok kıymetli. Buradan çıkacak girişimler bir sonraki aşamada daha büyük yatırımlar olacak.  Büyük istihdamlar oluşturup Van’daki teknoloji ekosistemine mutlaka katkı sağlayacaktır. 

NEDEN TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPMALIYIM?
Bunun için bizde bu etkinliğe bir nebzede olsa destek olabilmek için burada bulunuyoruz. Türkiye’nin yatırım ortamını, yatırım ekosistemini, neden Türkiye’ye yatırım yapmalıyım? Sorusunu cevaplamak için bu programa katılmış bulunuyoruz, bundan da çok mutluluk ve gurur duyuyoruz. 

DİLER, “VAN, İRAN VE KOMŞU ÜLKELERDEN GELEN GİRİŞİMCİLERİN BULUŞMA NOKTASI” 
Van, İran ve komşu ülkelerden gelen girişimlerin ve girişimcilerin buluşma noktası olarak buradaki Tekno parkın ev sahipliğini aslında teknoloji girişimciliği nüvesi oluşturuluyor. Sonraki aşmalara taşımak için Van İŞGEM koordinasyon ile birlikteyiz çalışmaları için önemli olduğunu düşünüyorum. 

Kaynak: Vangölü TV 

Video geliyor...
 


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR