Büyükşehir belediyesi kentte modern wc’ler yapıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda modern WC’ler yapıyor. Çalışma ile camilerin WC ve abdesthaneleri yenilenirken, yine belli noktalar ve parklara da modüler WC’ler inşa ediliyor.

Van 14.11.2022 10:29:00 0
Büyükşehir belediyesi kentte modern wc’ler yapıyor
Tarih: 14.11.2022 10:29

Vangölü TV özel haber

Kentin ihmal edilen ihtiyaçları için yoğun bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, özellikle yoğun olan noktalarda bulunan camilerin WC ve abdesthanelerini yeniliyor. Modern şehir hayatına uygun bir konseptte yapılan çalışma ile Bay-Bayan WC, bebek bakım odası, şadırvan, engelsiz WC ve temizlik odalarının yer aldığı modern WC’ler inşa ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yapılan çalışmalarda, Ulu Cami, Hacı Osman Camii ve Ezberiler Camii WC’leri ile Aydın Talay Yeraltı Çarşısı ve Peynirciler Çarşısı WC’leri baştan aşağı yenilenirken, kentte yoğun kullanılan parklar başta olmak üzere farklı noktalara da 6 adet modüler WC inşa ediliyor. İlki Edremit ilçesindeki Kocaeli Park’ta yapılan Modüler WC’de, Bebek bakım odası, Bay-Bayan WC, engelsiz WC ve temizlik odasından oluşuyor.

Çalışma kapsamında daha önce havalandırmaları olmayan ve hijyenden uzak Cami WC’leri yenilenerek, daha temiz ve kullanılabilir alanlar oluşturuyordu. Aydınlatmadan, abdest oturaklarına, musluklardan, kapılara ve ara koridorlara kadar yenilenen WC’ler vatandaşların hizmetine sunuluyor.

WC ve abdesthanelerin yenilenmesi vatandaşlardan tam not alırken, Ordu Caddesi’nde bulunan Ulu Cami civarındaki esnaf da astıkları pankart ile Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’ya teşekkür ettiler.

Yapımı devam eden modüler ve diğer WC’lerin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: Vangölü TV


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR