Ayanıs Kadınlar Plajı’nda mangal ve semaver yakılması neden yasak?

Van’ın merkez Tuşba Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ‘Ayanıs Kadınlar Plajı halkın hizmetine açıldı. Yetkililer, Plajın güvenliği için tedbir amaçlı alınan kararda vatandaşların duyarlı olmalarını bekliyor.

Van 9.08.2022 15:55:36 0
Ayanıs Kadınlar Plajı’nda mangal ve semaver yakılması neden yasak?
Tarih: 09.08.2022 15:55

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Tuşba Belediyesi tarafından ilçe halkına kazandırılan ‘Ayanıs Kadınlar Plajı', düzenlenen törenle Van’a kazandırıldı. Van Gölü sahillerini gün yüzüne çıkaran projeleriyle dikkatleri çeken Tuşba Belediyesi, bölgede büyük bir eksiklik olan Kadınlar Plajı’nı halka kazandırdı. Plajda halka hizmet sunan yetkililer, Plajın güvenliği için tedbir amaçlı alınan kararda vatandaşların duyarlı olmaları hakkında Vangölü TV mikrofonlarına konuştu. 

SAYİM GÜVEN, “BU UNVANI ELİMİZDE TUTMAK İÇİN BU VATANDAŞTAN DESTEK BEKLİYORUZ”
Halka en iyi hizmeti amaçladıklarını söyleyen Güvenler Grup Aşev yetkilisi Sayim Güven, “İşletmemiz 12 ay 2012tarihinde ihale sonucu itibariyle devraldık. Altıncı aydan beri elimizde geldikçe işletmede daha güzel bir şekilde halkımıza hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere burası bölgenin ilk Mavi Bayraklı Plajı statüne sahip. Şunun altını çizerek dikkat çekmek isterim. Bu unvanı elimizde tutmak için bu konuda vatandaştan destek bekliyoruz.” dedi.  

“MAVİ BAYRAKTA SEMAVER VE MANGAL YAKMAK YASAK”
Sağlanan imkânlardan dolayı Van halkının çok memnun olduklarını ifade eden Güven, “Mavi bayrakta semaver ve mangal yakmak yasak. Bu konuda vatandaşların bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Buna önlem olarak plajın hemen yukarısında yer alan alanda mangal ve semaver yakmaları için alan oluşturduk. Duyarlı olmaları adına mangal ve semaverlerini orada yakabilirler. Memnuniyete gelince Van halkına bu imkân sağlandığı için çok memnun ve sürekli de bizlere bu memnuniyetlerini dile getiriyorlar.” diye konuştu. 

MEHMET ARGIÇ, “ÇALIŞMALARIMIZ SON HIZ DEVAM EDİYOR”
Güven Yemek Grubu’nun markette çalışan personeli Mehmet Argıç, “Bu yıl buranın ihalesini almış bulunmaktayız. İşletmesini biz aldık. Çalışmalarımız son hız devam ediyor. Şuan da açılışa hazırlanıyoruz. Bu yıl çok radikal bir karar alındı. Mangal ve semaver yakılması yasaklandı. Bu süreçte vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Çünkü uluslararası bir alan olsun herhangi bir alan olsun ve diğer branşlarda, alanlarda olsun mangal ve semaver zaten yasak olması gerekiyor. Çünkü böylesine denize kıyısı olmadığı halde Mavi bayrak alan tek bölge Van Gölü. O yüzden de vatandaşlarımızdan buraya sahip çıkmaları, burayı korumalarını istiyoruz.” ifadelerini kulandı. 

“BURANIN GÜVENLİĞİ İÇİN BU ÖNLEMLER ŞART”
Çevre kirliliğini engellemek adına radikal olarak alınan mangal ve semaver yasak kararının doğal olduğunu vurgulayan Ardıç, “İster istemez bu konuda sorun yaşıyoruz. Evet millet olarak mangal ve semavere çok düşkünüz onları anlıyoruz ancak onları bu konuda bilinçlendirmek lazım. Bu konuda bazen vatandaşlardan tepki de alıyoruz. Hak da veriyoruz ancak buranın güvenliği için bu önlemler şart. Bize düşen buraya gelen vatandaşlarımızı bilinçlendirmek. Bizler delimizden geldiği kadarıyla onları bu konu hakkında bilinçlendirmek. En çok bize gelen soru ise ‘Mangal ve semaver yakılması neden yasak?’  Bizlerin de bu konuda ki açıklaması, Mavi bayrağın temizliği açısından çok önemli olduğunu aynı zamanda buraların çok verimli toprak olmasıyla bu güzel doğa güzelliklerini korumak adına, çevre kirliliğini engellemek adına radikal olarak alınan mangal ve semaver yakılması yasak kararının doğal olduğunu söylemek istiyorum.” açıklamalarında bulundu. 

KAYNAK: Vangölü TV

Video geliyor...


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR