2022 KPSS iptal oldu!

Soruların çalındığı iddiasıyla soruşturma başlatılan KPSS ile ilgili son karar çıktı. 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edildi.

Van 5.08.2022 12:21:08 0
2022 KPSS iptal oldu!
Tarih: 05.08.2022 12:21

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Soruların çalındığı iddiasıyla soruşturma başlatılan KPSS ile ilgili son karar çıktı. Ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi başkanı Prof. Dr. bayram ali Ersoy, 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini duyurdu.
Ersoy, 6-7 ağustos 2022 ve 14 ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak oturumların ertelendiğini açıkladı. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecek.

“TÜM ADAYLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ”
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ersoy,  “Amacımız, tüm adaylara gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı sunmaktır. Ortaya çıkan eksiklikleri ve aksaklıkları, açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşmak ve gereken tedbirleri etkin şekilde almak suretiyle, ÖSYM'nin milletimizin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.” dedi. 

“KONUYLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla devlet denetleme kurulu başkanlığınca harekete geçilerek tartışmaya konu sınavla ilgili inceleme başlatıldığını aktaran Ersoy, DDK'nin suç duyurusu üzerine de Ankara cumhuriyet başsavcılığınca konuyla ilgili soruşturma açıldığını anımsattı.

KAYNAK: Vangölü TV


 


Haber Kaynak : Van Gölü TV
Anahtar Kelimeler: 2022 kpss iptal oldu!

YAZARLAR