Suluboya

Suluboya su ile uygulanan bir boya tekniğidir. Saydam renklerden oluşur. Çok çabuk kuruma özelliği vardır ve seri çalışılması gerekir.

Yaşam 24.08.2020 07:42:05 0
Suluboya
Tarih: 01.01.0001 00:00

Suluboya su ile uygulanan bir boya tekniğidir. Saydam renklerden oluşur. Çok çabuk kuruma özelliği vardır ve seri çalışılması gerekir. Sulu boya kapatıcı özelliği olmayan bir boya olduğundan, koyu bir renk açık bir renkle kapatılamaz, düzeltme yapmak da zordur. O yüzden de dikkatli çalışma gerektiren bir tekniktir.  Suluboya ile yapılan bir resme düzeltme uygulamak çok zordur. Sulu boya uygularken resmin ne şekilde olacağı bu sebeple tahmin edilemez. Renklerin şeffaf olması nedeni ile sulu boya uygularken resim bittikten sonra sonuç görülür.

Suluboya Çeşitleri

Pratik, cepte taşınabilen suluboya setleri kolay temizleme olanağı sunar. Seyahatler için tasarlanan 12’li boya seti, 10 ml’lik boya tüpleri içinde yer alan boyalar, bambu kutulu 12’li boya seti, kaligrafi için 6 renkli metalik renk suluboya, metal kutulu 12’li ya da 24 renkli suluboya seti ürünlerini internet sayfasından bulabilirsiniz. Talens Van Gogh 10 renk tüplü suluboya ve Senelier Aquarella 14’lü yoğun renk taşıyan, çantalı 7’li fırça takımı olan çeşitleri bulunur.İhtiyaca göre suluboya çeşitlerini https://www.guvensanat.com/sulu-boya-setleri sayfasından inceleyebilirsiniz.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR