Seramik Hamuru

Şık seramikler evlerimizin en gözde yerlerini alırlar. Ne çok severiz onları. Tasarımlarıyla, zevkimizin, estetiğimizin dışa yansıması olarak sergilemek için en nadide yerleri seçeriz.  Ancak bir hatırlatmada bulunmakta fayda var.

Yaşam 26.01.2021 12:57:35 0
Seramik Hamuru
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şık seramikler evlerimizin en gözde yerlerini alırlar. Ne çok severiz onları. Tasarımlarıyla, zevkimizin, estetiğimizin dışa yansıması olarak sergilemek için en nadide yerleri seçeriz.  Ancak bir hatırlatmada bulunmakta fayda var. Evde kendi yapacağınız seramik asla hazır alınan seramikler kadar dayanıklı olmaz. Lütfen dikkatli bir şekilde kullanın. Sizde seramiklere karşı ilginiz varsa hobi olarak düşünüyorsanız seramik hamuru ile başlayabilirsiniz. Ancak fırınlama için bir atölyeden yardım talep etmeniz gerekecektir.

Seramik Hamuru Nasıldır?

Seramik hamuru iki çeşittir. Gözenekli ve gözeneksiz (pekez) olarak adlandırılır. Seramik hamurunu yaparken bir kaç aşamadan geçmesi gerekir. Yoğurma, biçimlendirme, kurutma, deri sertliği, bisküvi pişirme(ki buna 1.fırınlama denir), sıralama, sır fırınlaması (2.fırınlama) , sır üstü pişirme olarak isimlendirilmişlerdir. Öncelikle seramik hamurunu ikiye bölüp kullanılacak kısmı alın diğer kısmını hava almayacak şekilde saklayın. Kullanılacak kısma şekil verin ve streç filmle veya buzdolabı poşeti ile kaplayın. 1-2 gün bekleyin. Sonra zımparalayın. İşte seramiğiniz hazır. Seramik hamuru ile ilgili renklerine, ücretlerine bakmak isterseniz https://www.guvensanat.com/seramik-hamuru linki size yardımcı olacaktır. Bol seramikli günleriniz olsun.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR