Raif İnan: Bir Gülümsemenin Uzun Yolculuğu “Büyük Düşler Büyük İşler”

Bülent Turgut ve Raif İnan tarafından hazırladığı “Büyük Düşler Büyük İşler”, çocuklara yönelik birbirinden yaratıcı projeler ile donatılan bir renovasyon programı yürütüyor. Binlerce çocuğun gülümsemesini hedefleyen “Bü

Yaşam 7.09.2021 10:07:28 0
Raif İnan: Bir Gülümsemenin Uzun Yolculuğu “Büyük Düşler Büyük İşler”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bülent Turgut ve Raif İnan tarafından hazırladığı “Büyük Düşler Büyük İşler”, çocuklara yönelik birbirinden yaratıcı projeler ile donatılan bir renovasyon programı yürütüyor. Binlerce çocuğun gülümsemesini hedefleyen “Büyük Düşler Büyük İşler”, Anadolu’daki çocuklar için 11.407 kilometrelik büyük bir yolculuğa çıkıyor.

TRT’nin belgesel ekranlarında yayınlanan ilk sezonuyla beğenileri toplamaya başlayan “Büyük Düşler Büyük İşler” programı, yeni sezonuyla ekranlara dönüyor. Yeni sezona hazırlanan program, Anadolu’da 16 köy okuluyla başlayan yolculuğuna yeni duraklar ekliyor. Programın yapımcılığını üstlenen iki başarılı isim arasında Bülent Turgut ve Raif İnan yer alıyor. Programın yönetmen koltuğuna ise Cihan Sağlam oturuyor. Köy okullarına yapılan yolculuklarda çocukların renkli hayalleri benzersiz tasarımlarla canlanıyor.

Büyük İşler Nasıl Gerçekleştirilir?

Bülent Turgut ve Raif İnan’ın hazırladığı “Büyük Düşler Büyük İşler”, çocuklara yönelik birbirinden yaratıcı projeler ile donatılan bir renovasyon programı yürütüyor. Bu projeler sayesinde köy okullarındaki çocuklar sınırlı imkanlar yerine sınırsız hayal güçlerine odaklanıyor.Müzikten resime, zeka oyunlarından bilim atölyelerine kadar farklı yetenek alanlarında çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Büyük işler için büyük hayalleri savunan program çocuklarla ilham dolu bir yolculuğa çıkıyor. Başarılı işlere imza atan İç Mimar Ayşe Senem Göral bilgi ve deneyimlerini çocukların düşleri ile birleştiriyor. Çocukların yaratıcılıkları ile ortaya çıkan alan tasarımları, gelecekte sanatçı, mimar ve bilim insanı olabilmeleri için bir anahtar oluşturuyor.

Yeni Sezon Ne Zaman Başlıyor?

2. sezonu hazırlanan programın 3. sezon çekimlerine devam ediliyor. Bülent Turgut ve Raif İnan tarafından oluşturulan programın 13 Ağustos saat 21:00’da TRT Belgesel ekranlarında izleyicileriyle buluşması planlanıyor. “Büyük Düşler Büyük İşler” programı proje alanını genişleterek tüm Türkiye’ye ulaşmayı hedefliyor. Ülkenin hemen her noktasındaki köy okulları için yeni sezonda konuk katılımcıların müjdesini de veriyor.

Yeni Sezona Kimler Katılıyor?

Çocukların düşlerine ilham olan projelere sahip “Büyük Düşler Büyük İşler” programı yeni sezonda yeni yüzler ile ekran karşısına çıkıyor. Daha fazla çocuk gülümsemesine kavuşsun diye 81 ilde 81 köy okuluna ulaşmayı amaçlıyor. Programın yeni sezon konukları arasında Oyuncu Doğan Akdoğan, Sanat Yönetmeni Ulaş Albayrak ve Mimar Ayşe Senem Göral bulunuyor. “Büyük Düşler Büyük İşler” programı, Mardin’de başarılı bir yönetmen olmak isteyen Neyüle’den Hatay’da kendi helikopterini yapan Hüseyin’e kadar binlerce hikaye ve hayale ses oluyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR