Origami Kağıdı Nedir?

Origami için kısaca kâğıt katlama sanatı denilebilir. Japonca kelime de ori (katlama) olurken gami de (kâğıt) anlamına gelir ve ikisinin birleşiminden oluşan bir tekniktir. Sadece kâğıt yardımı ile makas ve yapıştırıcıya ihtiyaç duy

Yaşam 29.03.2021 08:55:00 0
Origami Kağıdı Nedir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Origami için kısaca kâğıt katlama sanatı denilebilir. Japonca kelime de ori (katlama) olurken gami de (kâğıt) anlamına gelir ve ikisinin birleşiminden oluşan bir tekniktir. Sadece kâğıt yardımı ile makas ve yapıştırıcıya ihtiyaç duyulmadan yapılan bir kâğıt katlama sanatıdır. Özellikle en çok çocuklar için tercih edilip kullanılır. Yaratıcı düşünce ve el becerisini bir hayli geliştirmek için çok kullanışlı ve avantajlı olur. Origam ikağıdı pek çok renge sahiptir. Yapmak istediğiniz her şeyi istediğiniz renklerde yapabilirsiniz.

Origami Kağıdı Faydaları Nedir?

Origami kağıdı çocuklarda el ve parmak kasların gelişimini sağlarken aynı zamanda el ve göz koordinasyonlarını da geliştirmek için birebirdir. Çocuklar sıradan bir kâğıt parçasına şekil vererek hayatın çok önemli dinamiği haline gelen dönüşüm olgusu ‘nu kolay bir şekilde içselleştirir.

Origamikağıdı ile ilgilenen kişilerin konsantrasyonu daha çok artar. Böyle bir sanat ile ilgilenmek estetik algıyı ve dünyaya bakış açısını değiştirir. Sizde Origamikâğıdı almak isterseniz https://www.guvensanat.com/origami-kagidi sitesinden kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR