Okey Oyna

​​​​​​​Okey oyna, tarihin en eski oyunlarından olan domino ve rummy gibi oyunlardan esinlenerek oluşturulan ve her yaşa hitap eden, sıklıkla oynanan bir masa oyunudur. Okey oyna zaman içerisinde en çok oynanan ve formu en çok değiş

Yaşam 7.12.2020 15:29:00 0
Okey Oyna
Tarih: 01.01.0001 00:00

Okey oyna, tarihin en eski oyunlarından olan domino ve rummy gibi oyunlardan esinlenerek oluşturulan ve her yaşa hitap eden, sıklıkla oynanan bir masa oyunudur. Okey oyna zaman içerisinde en çok oynanan ve formu en çok değiştirilen oyundur. Çok fazla türe sahiptir. Bunlardan en önemli iki türü ise Türkiye sınırları içerisinde en çok oynanılan türlerden olan düz okey ve de 101 okeydir. Bu oyun basit olarak düşünülse de çok da basit sayılmaz. Önemli olan bazı faktörler vardır. Bu faktörlere uyulmadığında oyunu kazanmak oldukça zor olacaktır. Bu faktörler: stratejik bir zekaya sahip olmak, eşli oynandığı takdirde takım eşiyle uyum, konsantrasyon ve pratiktir.

Bedava Okey Oyna

Okey Oyna, sitesi üzerinden oynayabileceğiniz okey oyununuzda öncelikli kuralları bilmiyorsanız size bu kuralları oyuna başlamadan önce hatırlatmakta fayda olacaktır. Kural basittir ve kolayca anlaşılacaktır. Bu kuralların başında oyunda kaç kişinin oynayacağı gelir. İster eşli bir şekilde 4 kişi oynayabilir ya da bireysel olarak dört kişi oynayabilirsiniz. Bunlara ek olarak internet üzerinden bedava okey oyna sitesini tercih ederek kimseye ihtiyacınız kalmadan da bu oyunu oynamaya başlayabilirsiniz. Bir diğer kural ise tüm taşları dört kişi arasında eşit bir şekilde dağıtmaktır. Sadece bir kişiye oyunu başlatması için artı bir taş verilir ve geri kalan tüm taşlar sıralı ve hizalı bir şekilde masanın ortasında güvenli bir şekilde bulunur.

Online Okey Oyna

Canlı Okey Oyna, birlikte oynanabilen bir masa oyunudur. Zamanın ilerlemesi ve teknolojideki değişiklikler nedeni ile bu ortam kahvehanelerden internete ve oralardan da Google Play gibi uygulama içeren marketlerde depolanmıştır. Online okey oyna için kaç yaşında ve hangi meslek grubunda olduğunuzun bir önemi yoktur. Çevrimiçi bir şekilde isteyen herkesin bu uygulama ve siteye ulaşma hakkı saklıdır. Online okey oyna sitesi üzerinde ek olarak sohbet kutucuğu da oyuna dahildir. Bu sayede eşli oynadığınızda eşiniz ile bir takım stratejiler geliştirebilirsiniz ya da oyunda tanıdığınız kişileri listenize ekleyerek başka bir vakitte beraber oynayabilirsiniz.

101, Çanak, Renkli ve daha bir çok okey türüne ulaşmak için maksatokey.com ile daha fazla okey oyunlarına başla.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR