Malzeme dolapları ve çalışma tezgahı nerede kullanılır?

Malzeme dolapları, fabrikalarda, atölyelerde, gemilerde ve endüstriyel çalışma alanlarında kullanılır. Kullanım amacı çalışma ortamına göre değişebilir.

Yaşam 16.02.2021 08:27:37 0
Malzeme dolapları ve çalışma tezgahı nerede kullanılır?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Malzeme saklanmasına, depolanmasına veya korunması için kullanılır. Kalın sactan yapılan bu dolaplar dışarıdan alınan darbelere karşı daha dayanıklıdır. Raflarının taşıma kapasitesi de diğer dolaplara göre daha ağırdır. Yaklaşık 80-100 kilogram arasında ağırlık taşıyabilmektedir.

Malzeme dolaplarının üretimi sırasında kalın saclar kullanılır. Bunun sebebi tonajlı malzeme koyulacağı için sağlam olması gerekir. İçerideki rafları isteğinize göre yerleştirebilirsiniz. Kapıları 180 derece açılır ve merkezi kilit sistemine sahiptir. Yedek anahtarı da mevcuttur. İspayonel kilitli malzeme dolapları ile dolap içerisindeki takımlarınız ve iş ekipmanlarınız son derece güvendedir.

Malzeme dolaplarının içerisinde genellikle çekmece, raf veya takım asma panosu gibi bir çok farklı çeşit uygulanabilir. Bu nedenle malzeme dolabı fiyatları çekmece sayısı, raf sayısı gibi etmenlere bağlı olarak değişir. İhtiyacınıza yönelik detaylı bilgiye kısa bir araştırma ile sahip olabilirsiniz. Metal malzeme dolaplarının ayakları plastik ayaktır ve yüksekliği ayarlanabilir. Dolap kalınlığı diğer çelik dolap modellerine kıyasla daha kalındır. Bunun nedeni ağır yüklere karşı dayanıklı olmasındandır. Günümüzde yalnızca fabrikalarda değil, evlerde kiler dolabı olarak da kullanılmaktadır. Otoparklarda ise kullanılmayan eşyaların saklandığı dolaplardır.

Farklı modelleri olan bu dolapları isteğiniz doğrultusunda dizayn edebilirsiniz. Eğer tonajı yüksek malzeme koyulmayacaksa metal dosya dolapları daha uygun olacaktır. Malzeme dolapları standart dolaplara göre güvenli ve sağlamdır. Herhangi bir darbeye karşı dayanıklıdır. Yangın gibi durumlarda daha yüksek ısılara kadar dayanıklıdır. Son derece dayanıklıdır ve malzemelerinizi güvenle koyabilirsiniz.

Oto tamirhanelerinde, imalathanelerde olmazsa olmaz ürün ise çalışma tezgahlarıdır. Metal profil kasalardan üretilen çalışma tezgahı çelik olması nedeniyle son derece dayanıklıdır. Çekmeceli, raflı, panolu, elektrikli, aydınlatmalı gibi bir çok farklı modeli mevcuttur. Demir profilden üretilir ve tonlarca ağırlığa karşı dayanıklıdır.

Çalışma ortamına yeni bir hava katacak olan bu dolapları kendiniz dizayn edebilirsiniz. İç dizaynı çalışma ortamına göre şekillendirebilirsiniz. Daha tonajlı malzemeler için kullanılan sacın kalınlığını arttırabilirsiniz ya da istediğiniz renge boyatabilirsiniz. Sağlam bir malzemeden yapıldığı için yıpranması çok uzun süre alır. Çalışma ortamını düzene sokacak olan bu dolaplar malzemelerin kaybolmasını engelleyecektir. Özellikle endüstriyel firmalar için demirbaş olarak kullanılan bu dolaplarla ilgili bilgi almak istiyorsanız Engin Metal’e görüşebilirsiniz. Yıllardır bu sektörde olan bu firma sizin isteklerinizi tam anlamıyla karşılayacaktır. Referanslarına bakarsanız endüstriyel firmalarla çalıştıkları için herhangi bir isteğinizi rahatlıkla yerine getirecektir. Firmanıza yüksek kaliteli çelik dolap imalatı için firmayla iletişime geçebilirsiniz. Genellikle mavi, kırmızı, siyah ve gri renkler tercih edilmektedir. Sizin isteğinize göre renk ve ebatlar da değişiklik yapılabilir. İnternette de araştırma yaptığınız zaman Engin Metal’i görebilirsiniz. Bu firmayla çalışmak sizi ve çalışma ortamınıza farklı bir hava katacaktır.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR