Kedi Yolu Nedir?

Kedi yolu inşaat alanlarında kullanılan sistemlere verilen isimdir. Ev, bina ya da iş yerlerinin tavana yakın olan bölgelerine veya çatı uçlarındaki dar yollara verilen isimdir.

Yaşam 13.01.2020 10:40:24 0
Kedi Yolu Nedir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Kedi yolu inşaat alanlarında kullanılan sistemlere verilen isimdir. Ev, bina ya da iş yerlerinin tavana yakın olan bölgelerine veya çatı uçlarındaki dar yollara verilen isimdir. Kedi yolu kurulacağı bölgeye göre farklı ekipmanlar ile çeşitli boyutlarda üretilebilmektedir. Ayrıca kedi yolu binalarda yapılan dış cephe ya da asma köprü inşaatında da kullanılabilir. İnşaatı gerçekleştiren ve çalışan işçilerin, mühendislerin binanın yakın tarafında durması için geçici bir çalışma alanı oluşturulur. İnşaatlar ile binalar için büyük öneme sahiptirler ve malzemeler ile özellikler değişkenlik gösterir.

 

 Kedi Yolu Sistemlerinin Özellikleri

 

 Şantiye, fabrika, silo, stat, alışveriş merkezi, köprü ve benzeri yapılarda farklı amaçlarla tasarımlar bulunur. Kullanım amaçlarına göre kalıcı ya da geçici olarak kurulabilirler. Metal olarak üretilen kedi yolu binaların ya da evlerin tavanına yakın bölgelerine veya uçlarına monte edilirler. Özellikleri arasında;

 Çelik ya da metal konstrüksiyon malzemelerden üretilirler.

 Kurulacağı alana göre farklı şekil ya da yapıda tasarlanırlar.

 Çeşitli dış cephe, inşaat çalışmaları ya da tesisata göre farklı tasarımlarda kullanılmaya müsaittirler.

 Modüler ya da sabit sistemlerde kaliteli çelikten üretimleri yapılmalıdır.

 

 Kedi Yolunun Kullanım Yerleri

 

 Kedi yolu kullanımı birçok farklı alanı kapsamaktadır. Farklı yerlerde kullanılmaya uygun olan kedi yolu genel olarak hemen hemen her inşaatta kullanılmaktadır. Bunu örnek alan bazı kişiler kendi evlerinde bile evcil hayvanlarına denemektedirler. Kedi yolu ile yürüme yolu inşaatlarda sık sık kullanılır. Birbiri ile karıştırılan bu iki terim aslında çok da farklı değildir. Kedi yolunun yürüme yolundan farkı iş yeri ya da binalarda tavana yakın bölgelerde kurulmasıdır. Genellikle geçici olan kedi yolu fabrika, şantiye, silo, alışveriş merkezi, köprü gibi benzer yapılarda çok sık kullanılır.

 

 Kedi Yolu Fiyatları

 

 Kedi yolu yapımında kullanılan malzemeler istenene göre farklı olmakla birlikte ölçülere göre de değişiklik gösterir. Kedi yolu binalardaki dış cephe kaplamalarında da kullanılır. Hem inşaatlarda hem de binalarda büyük önem taşıyan kedi yolu özellikleri de değişkenlik gösterir. Özelliklerine ve malzemesine, boyutuna, kullanım yeri ve amacına göre de fiyatları farklılık göstermektedir.

 


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR