Kaolin Kili Kullanan Çiftçiler Mutlu!

Kaolin kili inşaattan seramiğe, tarımdan sanayiye birçok yerde kullanılan ve yüzde yüz doğal olan kaolin mineralinden elde ediliyor. Kaolin, ismini ise Çin’ de Jiangxi eyaletindeki bir köyden alıyor.

Yaşam 26.09.2021 10:22:56 0
Kaolin Kili Kullanan Çiftçiler Mutlu!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kaolin kili inşaattan seramiğe, tarımdan sanayiye birçok yerde kullanılan ve yüzde yüz doğal olan kaolin mineralinden elde ediliyor. Kaolin, ismini ise Çin’ de Jiangxi eyaletindeki bir köyden alıyor.

Kaolin; tarımda, sanayide, inşaat alanında, kağıt ve cam sanayide, güzellik ve daha birçok alanda kullanılıyor. Bu kil bitkiye zarar veren haşereleri bitkiden uzaklaştırır.

Kaolin Kilinin Bitki Üzerine Etkisi

Bu kilin uygulandığı bitki beyaz bir örtüye bürünür. Bu örtü bitkiyi güneşin zararlı ışınlarından korur. Bitkinin gölgelenmesini sağlayarak onu serin tutar. Bununla birlikte bitkinin fotosentez yapmasını sağlar.

Kaolinin kilinin uygulandığı bitkilerde verim, normalden iki kat daha fazla gerçekleşiyor. İçerisindeki elementler bitkinin gelişmesini sağlıyor. Ağaçların bünyesinde var olan mantarlar kaolin minerali sayesinde ortadan kaldırılıyor.

Kaolinin Kilinin Uygulanması

Kaolin kili istenen her türlü sprey aleti ile uygulanabilir. Bitkinin dallarına, yaprağına ve meyvelerine sıkılır. Böylelikle bitki, beyaz örtüye bürünür. Kaolin kilinin uygulanması ise hasat dönemine 14 gün kalaya kadar gerçekleştirilir.

Hasattan sonra gerçekleştirilen uygulamalarda gelecek yıl verimin arttığı gözle görülür şekilde belli oluyor. Kiraz ve erik ağacında ikizlenme ve mahmuz gibi sıkıntılar önlenebiliyor. Havaların serin olduğu aylarda uygulama ara verilerek yapılıyor.Tarımda kaolin kili ile ilgili bugüne kadar tüm uygulamalarımızı Facebook ve Youtube kanallarımızdan keşfedebilirsiniz.

Kaolin Kili Hangi Ağaçlarda Kullanılır?

Ülkemizde her yıl binlerce tarım işçisi ağaçlarında, bitkilerinde olan hastalıklar sebebiyle mağduriyet yaşıyor. Türkiye’nin her bir yerinde tarım işçileri bu sebepten dolayı doğal ürünlere yöneliyor.

Kaolin kili kullanan çiftçiler bu sorunlarını ortadan kaldırıyor. Şeftali, kiraz, elma, erik, armut ve diğer tüm meyve ağaçlarında kullanılabiliyor. Kaolin kilini çiftçiler, sebzelerinde de kullanıyor. Kaolin Kilinin Kullanım Şekli Kaolin kilinin nasıl kullanılacağını aşağıda maddeler halinde ele almaktayız:

•İlk olarak büyük bir kovaya su koyulmalı ve üzerine kaolin kiliniz dökülmelidir.

• 100 litre suya yaklaşık olarak 3 kilogram kaolin koyulmalıdır.

•Koyulan kil karıştırılmalıdır.

•Karıştırılan kaolin minareli tulumbaya koyulmalıdır.

Bu şekilde yapılan kaolin uygulamalarında çiftçiler ürünlerinin dondan zarar görmediğini ve çok memnun kaldıklarını söylüyor. Organik tarım için kullanılan kaolin kili özellikleri, faydaları hakkında daha çok bilgiye ulaşılmak isteniyorsa arama motorlar üzerinden kolaylıkla bilgi sağlanabilir.

Daha detaylı bilgi için : www.egeekinorganiktarim.com web adresini ziyaret edebilirsiniz!


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR