İlk Kez İtalya'ya Gideceklere Tavsiyeler

Yurtdışı ülkeleri dediğimiz zaman akrebi çok ülke gibi İtalya gelmektedir. İtalya gerek konum olarak gereksin görsellik anlamında birçok ülkeyi geride bırakmaktadır. Haritadan baktığımızda şekli çizmeye benzeyen bu ülke birçok esint

Yaşam 30.03.2022 08:54:51 0
İlk Kez İtalya'ya Gideceklere Tavsiyeler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yurtdışı ülkeleri dediğimiz zaman akrebi çok ülke gibi İtalya gelmektedir. İtalya gerek konum olarak gereksin görsellik anlamında birçok ülkeyi geride bırakmaktadır. Haritadan baktığımızda şekli çizmeye benzeyen bu ülke birçok esintiyi içerisinde barındırmaktadır. İtalya'nın en meşhur yerleri;

  • Bologna
  • Cenova
  • Como Gölü
  • Floransa
  • Lucca

Yukarıda belirtilen yerler İtalya'nın en popüler yerleridir.

Peki, Neden İtalya?

İtalya konumundan ve görselliğin den dolayı çok tercih edilen bir ülkedir. Aynı zamanda tarih kenti olarak da adlandırılmaktadır. Başlı başına tarih kokan bu ülke kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir. Aynı zamanda İtalya turları için fırsat bulunmalıdır. Bu ülke çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Bu ülke Avrupa'nın güneyinde yer alan bir ülkedir. İtalya genel anlamda dünya çapında en çok mutfak kültürüne ev sahipliği yapmaktadır. Birbirinden çeşit ve değişik yemekleri sergilemektedir. İtalya yemekte olduğu kadar sanatta da çok başarılı bir ülkedir. Giyim markaları telefon markaları ve buna benzer birçok niteliği bünyesinde barındırır. Tabii ki en önemli duyulmuş yiyeceği ise makarna ve pizzadır.

Neden İtalyan Pizzası?

İtalyan kraliçesi 1889'da Napoli'yi ziyaret etmiş ve ona pizza yapmasını söylemiştir. Bunun üzerine kendisine 3 farklı pizza yapılmıştır. Bu pizzanın birinde İtalyan bayrağı temsil edilmiştir. Fesleğen mozarella ve domates kullanılmıştır. O günden sonra bu pizzaya margherita adı verilmiştir. Bu sayede pizza İtalya'da ün kazanmıştır. Böylece yavaş yavaş dünyaya yayılmıştır. Bu pizza ile ünlü ülke İtalya her sene pizza yarışması yapmaktadır. Bu şekilde devam ederek hazırlanan pizzalar çeşitlilik kazanmıştır.

Neden İtalyan Makarnası Popüler Olmuştur?

Her ülkede birçok çeşit makarna yapılmaktadır. Bunların en yaygın olduğu ülke ise İtalya'dır. Makarna kelimesi aslında İtalyan kökenli hamur işini tanımlar. Un su yumurta ile yapılmaktadır. Geçmişten bugüne birçok çeşitliliği olan bu makarna yayılarak devam etmektedir. Günümüzde restorantlarda evlerde dışarıda makarna herkes tarafından tercih edilmektedir. Eskiden sadece düz birkaç malzeme ile yapılan makarna artık çeşitlilik göstermektedir. Her restoranın hemen hemen olmazsa olmaz parçası arasında yer almaktadır.

Makarnalar çeşitleştikçe insanların talepleri de artmaktadır. Makarna ile ünlü bu ülke hemen hemen her insan tarafından bilinmektedir. Makarna ellerinde açılır ve hemen pişirilir. Daha sonra çeşitli peynirler ya da soslarla süslenir ve servis edilir. Gerek tarihi yerleri ile gerekse yemek yerleri ile meşhur olan bu ülke mutlaka ziyaret edilmelidir.

İtalya turlarını incelemek ve uygun fiyat ile rezervasyon yaptırmak için https://www.tatileksper.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR