Gübre Çeşitleri Nelerdir?

Bir bitkinin büyüyüp gelişebilmesi mi sağlayacak çeşitli elementler lazımdır. Bu elementler, çoğunlukla toprakta yeterli olmayabilir. Gübreler bu iş için vardırlar.

Yaşam 28.03.2022 09:33:00 0
Gübre Çeşitleri Nelerdir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

 

Bir bitkinin büyüyüp gelişebilmesi mi sağlayacak çeşitli elementler lazımdır. Bu elementler, çoğunlukla toprakta yeterli olmayabilir. Gübreler bu iş için vardırlar. Ayrıca, gübre çeşitleribeşe ayrılır. Bunlar;hayvan gübresi, hümik asit,yeşil gübre, organik gübre, Turf olarak 6 kısma ayrılabilir. Hayvan gübresi, saman veya yatak malzemeleri karışımından elde edilen organik bileşiklerce zengin gübrelerdir ve genellikle evcil hayvan dışkısı ve idrarından oluşur.

Gübre Çeşitleri Bileşenleri

Hümik asit, humus olarak da bilinen bu asit, bitki ve hayvan dışkısının çürümesiyle elde edilen organik bir maddedir ve bitki büyümesinde önemli rol oynar. Yeşil gübre,bitkilerin, toprak ve sonraki ürünler üzerinde faydalı bir etki yaratmasıiçin bu ürünlerin yetiştirilmesi, ardından bu ürünlerin tarım makineleri ile yetiştirilmesi işlemidir. Bu gübre toprağa yedirilerek verilir.

Bunun yanında; gübre çeşitleri,bitki ve hayvan dışkısının eritilmesiyle ayrıştırılan organik gübreye kompost (organik gübre) denir. Turf, turf toprağı olarak da bilinen bu madde, havaya maruz kaldığında yıllar içinde çürüyerek oluşan ve göl, bataklık gibi taşkın alanlarda yetişen bitkilerin suyun dibine çökmesi ile oluşmuş organik bir gübre çeşididir.

Bu kapsamda; gübre çeşitleri içinteminlerinizi https://www.hortiturkey.com/yazilar/gubre-cesitleri adresinden sağlayabilirsiniz.


YAZARLAR