Eski Foça Gezilecek Görülecek Yerler

Eski Foça gezilip görülecek yerler çok sayıdadır. Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle çok özel bir yer olan Eski Foça’ya mutlaka gitmelisiniz. Eski Foça’nın gezilecek görülecek en değerli ve en özel yerlerini focaotel1887.com katk

Yaşam 28.03.2019 10:46:00 0
Eski Foça Gezilecek Görülecek Yerler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Eski Foça gezilip görülecek yerler çok sayıdadır. Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle çok özel bir yer olan Eski Foça’ya mutlaka gitmelisiniz. Eski Foça’nın gezilecek görülecek en değerli ve en özel yerlerini focaotel1887.com katkılarıyla sizin için derledik.

Foça Antik Tiyatrosu

Foça Antik Tiyatrosu, Anadolu’nun en eski tiyatrosu olmasıyla biliniyor. M.Ö. 340-330 yıllarında tarihlenmiş ve son dönem kazılarında bulunmuş Foça Antik Tiyatrosu, ayrıca kazı çalışmaları iki ayrı bölüm şeklinde yapılmıştır. Kazı sonucunda birinci bölümde 4,5 metre yükseklikte Analemna Duvarı çok zarar görmeden iyi durumda ortaya çıkartılmıştır. İkinci bölümde de 4 ayrı basamak bulunmuştur. Fuyte Oyta yazısı keşfedildiği için bu yazılı basamaklar sayesinde, her mahallenin ayrı bir bölümde yer aldığı keşfedilmiştir. Foça Antik Tiyatrosu, dayanıklı bir taş türü olmayan ve bu yörede çok sayıda rastlanılan, Foça taşı da olarak bilinen tufadan yapılmıştır. Eski Foça gezilecek görülecek yerler kategorisinde en önemlilerden birisi de Foça Antik Tiyatrosudur. Eski Foça’ya geldiğinizde mutlaka buraya gelmelisiniz. Detaylar için https://www.focaotel1887.com/foca-gezilecek-yerler/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz...

Athena Tapınağı

Ion dünyasının en eski tapınaklarından biri olan Athena Tapınağı, körfeze ve kente hakim bir noktada yarımada kayalık yükselti üzerinde yer alır. En eski tarihi yapılardan biri olan bu yapıyı mutlaka görmelisiniz. Eski Foça gezilecek görülecek yerler kategorisinde çok önemli bir yere sahiptir.

Foça Şeytan Hamamı

Foça ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıktadır. Aile kaya mezarı özelliği taşır ve uzun bir yoldan ve iki mezardan oluşmaktadır. Yapılan kazılar ve araştırmalar sonucunda bir seramik ortaya çıkartılmıştır. Bu seramik sayesinde Foça Şeytan Hamamı’nın tarihinin İ.Ö. 4. yüzyıla ait olduğu tahmin ediliyor. Foça’ya geldiğinizde mutlaka buraya da uğramalısınız.

Foça Siren Kayalıkları

Siren Kayalıkları fokların yaşam alanıdır. Buraya tekne turları ile ulaşabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz bir nokta var ki fokları rahatsız etmemek adına bu bölgede yüzmek yasaktır. Foça Siren Kayalıkları, eski Foça gezilecek görülecek yerler kategorisinde başı çeker.

Fatih Camii

Osmanlı Dönemine aittir. Eski Foça gezilip görülmesi gereken yerler kategorisinde tarihi yapı olarak çok önemli bir yere sahiptir.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR