Çok uygun fiyatlara sınavsız üniversite okumak mümkün

Bilinenin aksine yurt dışında sınavsız, çok uygun fiyata üniversite okumak mümkündür. Öğrenciler eğitimlerini Türkiye’deki özel üniversite fiyatlarına hatta daha uygun koşullarla okuyabilmektedir. Bunlara örnek olarak Amerika, Polonya

Yaşam 8.05.2019 12:49:54 0
Çok uygun fiyatlara sınavsız üniversite okumak mümkün
Tarih: 01.01.0001 00:00

Son yıllarda birçok öğrencinin gözdesi olan yurt dışında üniversite eğitimi olanaklarını sizler için inceledik.

Amerika’daki Community College’ler üniversite eğitiminin temelini oluşturur ve ülkedeki en uygun fiyatlı üniversiteler olarak gösterilir. Burada eğitim alan öğrenciler üniversitelerin 4 yıllık fakültelerine transfer olarak kalan 2 senelerini burada tamamlayabilmektedir. Community College’ler için herhangi bir sınav şartı aranmamaktadır.

Polonya, Ukrayna ve Macaristan gibi ülkelerde ise öğrenciler Türkiye’deki özel üniversitelerle eş değer hatta daha düşük fiyatlara üniversite eğitimi alabilmektedir. Bu eğitimler oldukça kaliteli hatta birçoğu dünya üniversiteler sıralamasında ilk 1000 sıralamasında yer almaktadır. Buradaki üniversitelerin tamamı lise diploması ile öğrenci kabul etmektedir. Öğrenciler için herhangi bir sınav şartı aranmamaktadır.

İngilizce yeterliliği okullar için tek sınav şartı gibi görünsede öğrenciler anlaşmalı dil okullarına veya okulların hazırlık sınıflarına kayıt yaptırarak İngilizce yeterlilik sınavlarından muaf tutulurlar. Dil okullarından aldıkları sertifika ile direkt olarak üniversitelere geçiş yapabilen öğrenciler bu sayede sınav stresinden uzak bir şekilde eğitim hayatlarını şekillendirmektedir.

Sınav sisteminin sonuçları ile girilebilecek üniversitelerin aksine öğrenciler yalnızca lise mezuniyet belgeleri ile giriş yapabildikleri üniversitelere son yıllarda büyük ilgi göstermektedir. Bu ilgi üniversitelerin de Türkiye’deki öğrencilere yönelik çalışmalarını arttırmıştır. Her sene yabancı öğrenciler için daha fazla kontenjan açılmakta ve daha fazla bölüm sunulmaktadır. Bu kontenjan ve bölümler sayesinde Türk öğrenciler okumak istedikleri bölüme rahatça yerleşebilmektedirler.

Bu ülkelerin birçoğunda okulla birlikte veya okuldan sonra öğrencilerin yasal olarak çalışma iznine sahip olmasıda öğrencilerin bu üniversiteleri seçmesinde büyük bir etken olmuştur. Sınavsız kabul alan maliyeti düşük üniversiler öğrencilere kolaylık sağlarken öğrencilerin gelir elde etmesi sayesinde yaşam masraflarını da azaltması tercih aşamasında önemli bir değer olarak gösterilmektedir.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR