Bulaşık Makinesi Tuz Uyarı Lambası Neden Yanar?

Bulaşık makinesinde kaliteli ve verimli bir yıkamanın gerçekleştirilebilmesi için tuz ayarı çok önemlidir. Özellikle de bulaşık makinesinin bağlı bulunduğu su tesisatındaki su sertlik seviyesine göre uygun kademede ayarlanması ile bula?

Yaşam 19.12.2019 09:09:59 0
Bulaşık Makinesi Tuz Uyarı Lambası Neden Yanar?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bulaşık Makinesi Tuz Uyarı Lambası Neden Yanar?

Bulaşık makinesinde kaliteli ve verimli bir yıkamanın gerçekleştirilebilmesi için tuz ayarı çok önemlidir. Özellikle de bulaşık makinesinin bağlı bulunduğu su tesisatındaki su sertlik seviyesine göre uygun kademede ayarlanması ile bulaşık makinesinin kullanım verimliliğinin arttırılmasına yardımcı olur. Günümüzde geliştirilen bulaşık makinelerinin teknolojik özellikleri doğrultusunda çalışması sırasında yaşanabilecek her türlü değişkene dair kullanıcının bilgilendirilmesini de sağlayan gösterge panelleri bulunur. Bu gösterge panelleri ile bulaşık makinesinde bir sorun olup, olmadığının kullanıcı tarafından anlaşılabilmesi sağlanıyor. Göztepe Arçelik Servisi merkezi uzmanlarımız, daha ciddi boyutlarda sorunlar yaşamamak adına bulaşık makinesinin tuz uyarı lambasının yanmasını dikkate alması gerektiğini belirtiyor.

Bulaşık makinesinin gösterge panelinde bulunan tuz uyarı lambası çeşitli durumlara bağlı olarak yanabilmektedir. Yani bulaşık makinesinin tuz uyarı lambasının yanmasına neden olacak sadece tek bir olasılık bulunmamaktadır. Bu nedenle de tek tek tüm olasılıkların sırasıyla gözden geçirilmesi çok önemlidir. Acıbadem Arçelik Servisi merkezi uzmanlarımız, bu konuda yeterli zamanı ya da teknik bilgisi bulunmayan kullanıcılar için profesyonel destek sağlamaktadır. Bulaşık makinesindeki gösterge panelinde bulunan tuz uyarı lambasının yanmasına neden olabilecek durumlar arasında;

Bulaşık makinesinin tuzunun azalmış ya da tamamen bitmiş olması,

Bulaşık makinesi tuz haznesi kapak arızasının meydana gelmiş olması

Bulaşık makinesi tuz hanesi su seviyesi problemlerinin meydana gelmiş olması,

Şeklinde olasılıklar yer almaktadır. Bu tip olasılıkların tek tek kullanıcı tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Tuz haznesindeki tuz miktarının azalması ya da tamamen bitmesi durumunda tuz uyarı lambası yanarsa kullanıcılar tarafından kontrolü kolayca sağlanabilir. Hatta tuz seviyesinde düşüş yaşanmış ya da bitmiş ise kolayca tuz ekleme yaparak, sorunun çözümünü sağlayabilir. Ancak bulaşık makinesinin tuz haznesinin kapağı kapanmıyor ve bunun nedeni arızalanmış olmasıysa mutlaka profesyonel müdahale gerekebilmektedir. Hassas bir parça olan tuz haznesi kapağının yenisiyle değiştirilmesi veya komple yeni tuz hanesinin takılması işlemleri hassas bir süreçte İstanbul Arçelik Servisi merkezi uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu işlemlerle bulaşık makinesinin tuz haznesindeki sorunlara bağlı olarak tuz uyarı lambasının yanması sorunu çözüme kavuşturulabilmektedir.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR