ANKARA CEZA AVUKATI

Ankara ceza avukatlarından birisi olarak ceza davalarında avukatların duruşu ve görevleri nelerdir bunlardan bahsetmek istiyoruz. Avukat bir serbest meslek mensubu olmasına rağmen yaptığı iş kamu görevi niteliğindedir.

Yaşam 7.08.2019 09:27:04 0
ANKARA CEZA AVUKATI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ankara ceza avukatlarından birisi olarak ceza davalarında avukatların duruşu ve görevleri nelerdir bunlardan bahsetmek istiyoruz. Avukat bir serbest meslek mensubu olmasına rağmen yaptığı iş kamu görevi niteliğindedir. Avukat müvekkiline yapamayacağı işlemler, başaramayacağı sonuçlar için umut vermemelidir. Bu sebeple ceza avukatlığı sonucu garanti eden sonuca bağlı bir avukatlık türü değildir. İnsanlara bu anlamda verilen vaatler ne yazık ki inandırıcı da değildir. Yani görüldüğü üzere ceza davalarında kesin vaatler avukatlıkla yakışmayacak tutumlardır.

Ceza avukatının görevleri nelerdir?

Ceza avukatının görevleri nelerdir? sorusunun en temel cevaplarından bir tanesi hukuku bilmek, doktrini ve uygulamayı güncel olarak takip etmektir. Bir avukat davayı alırken o konudaki bilgi birikimine güvenerek almak zorundadır. Hiçbir avukat bilmediği konularda dosya almamalıdır. Zira bu müvekkili ciddi bir hak kaybına uğratacaktır. Bilindiği gibi sadece bir mesleğin mensubu olmak o mesleği en iyi şekilde yapmak için yeterli değildir. Bunun için mutlaka bilgi birikimi olması gereklidir.
Bilginin yanında avukatlar doktrini yakından takip etmek zorundadırlar. Güncel Yargıtay kararlarını, kararlardaki değişikliği, kanunlardaki değişikliği güncel olarak takip etmek zorundadır. Bu iyi bir ankara ceza avukatı olmak için seçenek değil adeta zorunluluktur.

Ceza avukatı nasıl olmalıdır?


Ceza Avukatları sundukları hizmeti açıklık, dürüstlük ve de tam olarak yerine getirmekle yükümlüdür. Bu açıklık ile bir dosyada alınacak tüm sonuçları artı ve eksileri ile müvekkile anlatmak zorundadır. Bu durumda birçok ceza avukatı müvekkilden iş alamama korkusu ile sadece olumlu şeyler söylemekte ancak olumsuz sonuçlardan kaçınmaktadır. Bu ciddi bir hatadır. Ceza avukatı müvekkiline karşı açık ve dürüst olmalıdır. Müvekkilleri ile haberleşmeye oldukça özen göstermelidirler. Duruşma günlerinden ve ortaya çıkan önemli gelişmelerden müvekkilini haberdar etmelidir. Ankara ceza avukatı olarak bu duruma oldukça dikkat etmekteyiz.
Ankara Ceza Avukatı olarak müvekkillerimizin psikolojisinden anlamak bizler için çok önemlidir. İyi bir avukat müvekkilin anlayacağı dille konuşan kişidir. Çok fazla teknik terim kullanmadan kendisinin anlayacağı şekilde dosya anlatılmalıdır. Ayrıca ceza avukatlarının adliye personeli ile de ilişkilerinin iyi olması beklenmektedir.  


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR