Necdet Takva, ‘Halk bizimle hizmeti seçecek’

Van’da büyük bir ekonomik kalkınma modelini hayata geçirmek istediklerini aktaran Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, halkın hizmeti, yatırımı, geleceğini tercih ederek kendilerini seçeceğini ifade etti

Van 28.03.2019 23:06:42 0
Necdet Takva, ‘Halk bizimle hizmeti seçecek’
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’da büyük bir ekonomik kalkınma modelini hayata geçirmek istediklerini aktaran Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, halkın hizmeti, yatırımı, geleceğini tercih ederek kendilerini seçeceğini ifade etti

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva,  Van FM’de Gazeteci Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programının konuğu oldu.  Çok kısa bir sürede halkın sevgisini kazanan Takva, sıradan bir insan olduğunu belirtti. 

ELEŞTİRİLER HALKTAN DEĞİL BELLİ KESİMLERDEN
Kendisine yönelten eleştirileri çok sakin bir dille cevap vermesinin altında yatan nedeni açıklayan Takva, “Adaylığım açıklandığından beri yapılan eleştirinin nerdeyse tamamı VATSO seçimlerinde karşıma çıkan profillerin eleştirileri. O dönem oluşan ittifaklar ve bana yönelten eleştiriler gene o çevrelerden geldiği için çok kızgın değili, belki de alıştım” dedi. 

KENSEL TOPLUMSAL VE SİYASAL DÖNÜŞÜMÜN TEMSİLCİSİYİM
Adaylığının Van için bir fırsat olduğunu ifade eden Takva, “Kentsel, toplumsal ve siyasal dönüşüm açısında özerinde düşünülmesi gerekiyor. Bu manada adaylığım bir fırsat olarak görüyorum” diye ifade etti. 

TWİTTER PROFİLİME İYİ BAKSINLAR 
Sosyal medya hesabında Necdet Takva’nın adaylık fotoğrafını kaldırdığı yönündeki iddialara cevap veren Takva, “Onların ya okuma yazması yok ya da gözleri miyop, bence bir doktora görünsünler. Profil hesabımda AK Parti adayı ile ilgili yazı iki yerde vardı. Hem üstte hem de altta bulunuyordu. Bana dediler ki, iki yerde aynı yazının bulunmasına gerek yok, bir tanesi kaldırılmam konusunda uyarıda bulundular. Durum bundan ibaret, profil resmim değişti. Diğer bir nedeni ise benim adaylığım kesinleştiği ve profil resmimi koyduğum zaman AK Parti’nin 2019 Yerel Seçimler logosu daha hazırlanmamıştı. Daha sonra bizlere hazırlanan ve kullanacağımız metaller verdiler. Durum bundan ibaret bunu konuşacak kadar düşmüşlerse yazık” dedi.

NE PİŞMANLIĞI, SEÇİMİ BİZ KAZANACAĞIZ
Yakın çevresine aday olduğuna pişman olduğunu söylediği yönündeki iddiaları reddeden Necdet Takva “Ne pişmanlığı? Sayın Cumhurbaşkanımızla telefonda ‘emredersiniz geliyorum’ dediğim zaman olay bitmişti. Artık ölümüne kadar gider. Benim hayatımda zikzaklar yoktur. Başladığım işi sonuna kadar yaparım” dedi.

EN İYİ BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM
Yeniçağın en önemli değerinin yaptığı işi en iyi yapmak olduğuna değinen Necdet Takva, “Günümüzün en önemli değeri her ne iş yapıyorsan en iyisini yapmaktır. Ben de işimi çok iyi yapıyorum en iyi adayım. Olursa da en iyi belediye başkanı olacağım. Biz arkadaşlarımızla birlikte hem gönülleri kazanmak, hem de seçimi kazanmak için çok yoğun ve doru bir çalışma yapıyoruz. Necdet Takva bu seçimi kazanacak. Arkadaşlarıyla birlikte bütün ilçeleri kazanacak” şeklinde konuştu. 

KÖY KÖY GEZİP İNSANIMIZI YENİDEN TANIDIM
Seçim çalışması süresince yüzbinlerce insanın elini sıktığını ifade eden Takva, kırsaldan kent merkezine kadar ‘Tüme Varım’ bir seçim stratejisini yürüttüklerini kaydetti. 

Ziyaret ettiği yerlerde güler yüzle ve ilgiyle karşılandığını söyleyen Takva, “Hiç kimse yüzünü bize karşı ekşitmedi. Gidilmez, gidilmemeli, gerek yok denilen o psikolojik duvarların ötesine geçmek anlamıyla gittiğimiz hiçbir yerde insanlar, bize karşı yüzlerini ekşitmedi. Bunun için 7’den 70’e bütün Van halkına minnettarım ve şükranlarımı sunuyorum. Bu oy meselesi değil gidip kendimizi anlattık. Neler yapacağımızı anlattık. Biz orada o insanlara ajitasyon yapmadık. Sadece durum tespiti yaptım. Onların fotoğrafını çektim. Kenti tanıdım açıkçası. Benim de gitmediğim yerlere gittim. O insanları tanıdım. İnanılmaz bir etki oluştu.  Kırsaldan göç edip kente yerleşenlerin halen kırsalla çok ciddi etkileşimlerim var.  Bundan dolayı gittim evler, köylerini arayıp Necdet Takva geldi’ diyebiliyorlar. Bu inanılmaz bir şey” diyerek duygusunu paylaştı.

6 AYDA BİR KÖYLERİ ZİYARET EDECEĞİM
Köylerde yaşayan insanları kimlik siyaseti ile oy deposu olarak görenlerin’ Necdet Takva Köy Köy geziyor’ şeklindeki eleştirilerine de değinen Necdet Takva, “Halkımıza söz verdim, belediye başkanı olduğum zaman gittiğim ve gitmediğim yerlere altı ayda bir ziyaret edeceğim. Şimdi oralara sınır köylerine gidemeyenler sağda solda konuşuyor, ‘köy köy geziyor’ diyorlar. Evet, köy köy geziyorum sen gitmiyorsun, 10 yıldır bu kenti yönetiyorsun gitmemişsin, su götürmemişsin, adam susuz. Bu devirde adamın şebeke suyu yok. Bu vebalın hesabını ödeyecekler, sonuç ne olursa olsun Necdet takva bunun hesabını soracak. Gideceksin, orada hizmetkârlık yapacaksın, sen de gideceksin ben de gideceğim” diyerek her bir insanın değer görme ve hizmet alma hakkının önemine dikkat çekti.

GİTMEDİĞİN YERDEKİ KÜRTLER SANA OY VERMEYECEK
Kimlik nedeniyle Kürtlerin oylarına ipotek koyanlara artık halkın itibar etmediğine vurgu yapan Necdet Takva, “Sen gitmeyeceksin, şehir merkezinde duracaksın ceketimi assam kazanırım diyeceksin, Kürtler bana oy verecek diyeceksin, kırsaldaki o adam bana oy verecek diyeceksin. Vermeyecek gözünü de çıkartacak. Gideceksin. Hizmet edeceksin. Bu adamın ihtiyacı var, su ihtiyacı var, aşa ihtiyacı var, yaşam konforuna ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

BU KENTİN SAKİNİ DEĞİL SAHİBİYİZ
Halkın artık uyanması gerektiğini altını çizen Takva, “ Gitmeyeceksin o köylere ondan sonra ideolojik slogan atacaksın, bilmem ne,  bu ülkenin sevilerek yönetildiğine inanan biri değilim. Sevgi eksik, dokunulmamış insana. Ben hiçbir psikolojik duvar bırakmadım. Hepsini yıktım. Hiç kimsenin gitmediği yerle gittim, gitmeye devam edeceğim. Bu coğrafya bizim. Bu kentin sakini değiliz sahibiyiz. Halka önderlik edeceksen, onun ihtiyaçlarını karşılamaya yönünde bir irade ortaya koçaksan o zaman onun yanına gideceksin. Onun duygusal kodlarıyla oynamayacaksın yoksa senin gözünü çıkarırlar. Bütün hikâye budur” dedi.

SİYASİ PARTİLER DİN DEĞİL, MEZHEP DEĞİL
Siyasi partilerin amacının halka hizmet etmek olduğunu, halka hizmet etmeyenlerin de tarih sahnesinden silindiğine değinen Necdet Takva, “Seçim, düşmanlık temelli değil, yarıştır. Ben böyle görüyorum. Siyasi partiler din değil, mezhep değiller, halka hizmet ettiği ölçüde var olurlar. Duygusal kotlar üzeri kırılmalar yaratarak kendilerini var edemezler, bir gün yok olurlar. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana yüzlerce siyasi parti kurulmuş. Nerde onlar yok oldular. Hizmet etme argümanı olan siyasi partileri kendimize din, mezhep olarak alamayız.  Siyasette geçişlerde olur. Van’da bu yok. Kutuplaşma hâkim. Anti demokratik bir siyaset var. Ardık bu kutuplaşma sona erecek ve siyasal tercihler hizmet yönünde dönüşecek” dedi.

BENCE KÖYLÜLER ONLARA BİR TOKAT ATMALI
Seçim propaganda konuşmasını Kürtçe yaptığını aktaran Takva, insanların bundan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

Seçimi büyük bir zaferle sonuçlandıracaklarını, seçim çalışması kapsamında gittiği yerlere ekstradan sözler vermediğini belirten Takva, “Genel bir seçim projemiz var. Ama gittiğimiz mahallelerde eksiklikler varsa onun sözlerini veriyoruz. Yolunu yapacağız, kaldırımları yapacağız. Temel hizmetler yönünde sözler veriyoruz. Su yok köylerde halen. Gitmemiş, sonra kalkıp bizi eleştiriyor. Köy köy geziyor diyor. Bence o köylüler onlara bir tokat atmalı. Kırsala gitmeyen adam, hizmet götürmeyen adam tokadı yemeli” dedi.

GENÇLER VE İŞSİZLER İŞ SAHİBİ OLACAK
20 bin insana nasıl iş bulacağını anlatan Necdet Takva, atıl durumdaki boş arsaları üretim alanına dönüştürmek suretiyle orada istihdam alanı oluşturacağını anlattı.

Söz konusu projeyle bir yılda 5 bin insana istihdam kapısı açacağını söyleyen Necdet Takva, “ Bunun teminatı Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlar. Tarım İl Müdürlüğü bu projenin içinde olacak. Kentin etrafında şuanda 6 bin metrekarelik alan tespit ettik. Bunlar kamu arazileridir. Buralarda örtü altı tarımdan tutun çiçek yetiştiriciliğe kadar, birçok üretim alanı oluşturulacak. Ben 50 traktör sözünü Cevdet Yılmaz’dan aldım. Sosyal yardımlarda özel sektör, kamu ve yerel yönetimlerde 3 bin insanı istihdam edeceğiz. Bununda bütün detayları hazır. Kent tarım parkları oluşturacağız. Buralarda bin yoksul aileye beşer dönümlük üretim arazileri tahsis edeceğiz. Onları tarlalarını bedava süreceğiz, tohumlarını bedava vereceğiz. Bunu zaten devlet veriyor. Bizler organize edeceğiz. Sadece mazot parasını alacağız.  Bu yolla da 2 bin 500 kişiyi doğrudan istihdam edeceğiz. Orada ayrıca çocuklar için kreş olacak, halı saha olacak, sosyal donatı alanları olacak” dedi

SÜRÜLMEMİŞ BİR METREKARE YER BIRAKMAYACAĞIZ
Van’da tarıma uygun olup sürülmemiş yaklaşık 1,5 milyon dekar araziyi tarıma kazandıcaklarını anlatan Necdet Takva, “Anlayacağınız şehrin etrafında minik minik kentler kuracağız. Jeotermal sera bölgesi kuracağız. Bunu Erdiş ve Özalp’ta kuruyoruz. Hemen gidiyoruz oraya o tesisleri kuruyoruz. Eminim ki Cumhurbaşkanımız bizleri alkışlayacaktır. Buraya gelen bakanların hepsi bu projeleri desteklemişti. 1,5 milyon dekar işlenmemiş arazimiz var. Sürülmemiş bir metrekare er bırakmayacağız. Yetişen ürünlerin garantisini bizlerde. Üretim atölyelerini kuracağız. Nisan ayında başlıyoruz ekmeye. Üretim yapmak isteyenlere mikro kredi yardımında bulunacağız. Çiftçi kadın projesi ile de 2 bin kadını ekonomiye entegre edeceğiz. Ekonomiye kadın eli değecek. Şehir içi hayvan sorununu çözüyoruz. Termal turizm yatırımlarını gerçekleştireceğiz. Seçimi kazandığımızda, Cumhurbaşkanımıza gidip emanetini teslim edeceğiz. Emanetini teslim ettiğimizde diyeceğiz ki bizim de isteklerimiz var” dedi.

VANLILAR KENTLERİNİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAK
Belediyelerin borçlu olmasının bir önemi olmadığını aktaran Takva, “önemli olan sürdürülebilirliktir. Şimdi, Başkale’deki inanılmaz mermer yatakları var, inanılmaz maden yatakları var. Bunların tamamı kamuya ait. Bugüne kadar kimse bunları üretime kazandıramadı. Su akmış biz bakmışız. Bazı köylerde sıcaklığı 90 derece olan sular var.  Vanlılar kendi kentlerinin geleceğine sahip çıkacaklar. Hiçbir şey eskisi gibi olmamalı. Ticaret odasında, sadece kampanyalarla bir yılda 26 bin insanımızı ek istihdamla iş sahibi yaptık. Örneğin Ziraat Odası yapacağımız projelerin ortağı olacak. Ziraat odasına vereceğim iki traktör, hadi bakalım senden şu kadar istihdam istiyorum diyeceğim.  100 tane traktör bir trilyon, hepimiz çalışacağız. Kim için yapacağız Van için Türkiye için yapacağız” dedi

KALKINMAYI TARIM VE HAYVANCILIKTAN BAŞLATACAĞIZ
Kalkınmanın işgücünü de düşünerek tarım ve hayvancılıktan başlatılması gerektiğine değinen Necdet Takva, “Van’da 2 milyon olan hayvan varlığını 4 milyona çıkartacağım. Bu istemekle ilgili, sevmekle ilgilidir. Atıl iş gücümüz var. Bu iş gücü ilkokul terk. Bu da buradan başlamanın en iyi yolu. Bazıları diyor ki fabrika, sen dünyanın en iyi teknolojisini getirsen bile orada çalıştıracak kalifiye elemanın yok.  Kalkınmayı tarım ve hayvancılıktan başlatacağız. Dünya şaşıracak, neden Çılgın Vanlılar hikâyesi yazılmasın. Halk kararını verecek. Ya dar siyasal kalıplar içerisinde siyaseti savaş döngüsüne çeviren sloganlık tutumu tercih edecek, ya biz kendi kültürümüzle türkülerimiz le tarlalarımızı süreceğiz, ülkemizi de değiştireceğiz diyecek” dedi.

HAVZA BAZLI PROJELER İLE TARIM ÜRETİMİNİ DESTELEYECEĞİZ
Projelerinden başlıklar halinde söz eden Necdet Takva, “Atıl arazileri tarıma kazandırmak var. Organize Jeotermal tarım alanlarımızla Van’ı sebze ve meyvenin merkezini yapacağız. Van, sebze meyve tüketiminin yüzde 97’sini dışardan temin ediyor. Şehir içindeki hayvanların şehir dışına çıkarılması projesi zaten onaylandı. Ortak tarım makineleri parkını kuruyoruz. Her ilçede mutlaka büyükşehir belediyesinin tarım makinaları parkı ve ilçe belediyelerin parkı bulunacak. 40 yerde süt toplama merkezi kuruyoruz. Yöresel ürünlerimizi ekonomiye kazandıracağız. Mera ve yayla hizmetlerimiz olacak. Oralarda gölgelikler yapacağız. Yayla yolları olacak. Çatak ve Bahçesaray bizim arıcılık havzası olarak tanımlanacak” dedi.

VAN TERMAL TURİZMİN YENİ MERKEZİ OLACAK 
Van’ın destinasyona kazandırılması gereken çok çeşitli turizm varlığı bulunduğuna dikkat çeken Necdet Takva, “Projelerimizde önemli ikinci ana başlık turizmdir. Urartu Kültür Koridorunu oluşturacağız. Kaleyi denizle birleştireceğiz. Eski Van şehrini ayağa kaldıracağız. Kış sporlarında karı kâra çevireceğiz. Yağan bu kar bedavaya gitmeyecek. Termal turizmin yeni merkezi Van olacak. Van kırsal turizm cennetine çevireceğiz. Köylerin inanılmaz hikâyeleri var. Onları yazacağız. Van’da üzüm yetişiyor, fıstık yetişiyor. Van böyle sihirli bir şehir” şeklinde ifade etti.

VAN’DA ULAŞIM DEĞİL ULAŞIMIN YÖNETİLEMEME SORUNU VAR
Van’ın ulaşım sorunu olmadığını, aksine ulaşımı yönetme sorunu olduğunu ifade eden Necdet Takva,, “Hafif raylı sistem ile deniz ulaşımını muhakkak hayta geçirmemiz lazım. Beş yol trafiğini rahatlatacağız. Artık her yol, Beşyol’a çıkmayacak. 3 yeni köprülü kavşak tamamlanacak. Cumhuriyet Caddesi’ni yayalaştırıyoruz. Orası bir finans merkezi olacak. Vali konağını oradan kaldırıyoruz. Oranın altını otopark yapıyoruz. Üstü de kültür merkezi olacak. Erek dağında yatay olarak 6 kilometrelik bir bisiklet güzergâhı oluşturacağız. 6 ay içerisinde yapacağız. Van’ın trafiğini doğru şekilde yöneteceğiz. Alternatif çevre yolunu oluşturacağız. Yol zaten var ,onu sadece ıslah edeceğiz. Orhan Doğan Caddesi minik bir çevre yolu olacak. Kuzey Van Çevre yolunu faaliyete geçireceğiz. Kazandığımız hafta bir protokolle çevre yoluna başlıyoruz” dedi. 

HERKESİ ŞAŞIRTACAK İŞLERE İMZA ATACAĞIZ
Herkesin şaşıracağı çalışmalara ve projelere imza atacaklarını ifade eden Necdet Takva, “Stadyumu mutlaka yapacağız. Zaten bakan bey geldiğinde söz verdi. Stadyum şehirlerin markası olmuş. Spor köylerini kuracağız. Birinci lig takımlarının gelip kamp yapacağı spor köylerini oluşturacağız. Bizim para kazanmamız lazım” diyerek projelerini anlattı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR