Çaldıran’da dilenci operasyonu

VAN’IN ÇALDIRAN BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE İL DIŞINDAN GELDİKLERİ TESPİT EDİLEN DİLENCİLERE KARŞI DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Van 1.07.2020 12:47:47 0
Çaldıran’da dilenci operasyonu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Çaldıran Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il dışından geldikleri tespit edilen dilencilere karşı denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde çarşı merkezindeki Azerbaycan Caddesi’nde dilendikleri tespit edilen Suriye uyruklu bir erkek dilenci ile birlikte çocuk yaşta olduğu tespit edilen oğlu Zabıta Müdürlüğüne götürüldü. Dilencilerin üzerinden yapılan aramada tespit edilen 55 lira nakit para tespit edildi. Bulunan nakit para sayılarak kamuya aktarılmak üzere el konuldu. Dilenciler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılarak serbest bırakıldı.

Çaldıran’ın transit yol üzerinde bulunduğunu ve bu nedenle çok sayıda dilencinin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şefik Ensari, “İlçemiz D-975 uluslar arası yol üzerinde bulunmaktadır. Bu nedenle il dışından gelen ve ilçemizde insanların duygularını istismar ederek dilenci sayısı her geçen gün artmaktadır. Emniyet müdürlüğümüz ve belediyemiz ekiplerinin ortak yürüttükleri denetimleri arttırdık. İnsanlarımızın duygularını istismar etmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizde muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımıza devletimiz gerekli yardımları yapmaktadır. Haksız kazanç elde edenlerin takipçisi olacağız” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR