Trabzon’da suç örgütüne üye olma suçlamasıyla yargılanan 11 iş adamı tahliye edildi

Trabzon’da, iş adamlarının yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye kararı çıktı.

Trabzon 19.04.2019 17:45:41 0
Trabzon’da suç örgütüne üye olma suçlamasıyla yargılanan 11 iş adamı tahliye edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Trabzon’da, iş adamlarının yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye kararı çıktı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince 8 Mayıs 2018’de gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 11 kişinin yargılanmasına Trabzon Adliyesi’nde başlandı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu olarak yargılanan K.Y., Ç.A., S.A., Ş.A., V.E.Ç., G.B., C.B. ve avukatları ile yakınları duruşma salonunda hazır bulundu. A.Y., M.K., E. D. ve C.A. ise tutuklu bulundukları illerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBIS) üzerinden duruşma salonuna bağlandı.

Trabzon Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve sabah 9.00’da başlayan davanın ilk duruşması yaklaşık 8 saat sürdü. ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, silahla yağma, suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak, suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla yağma, suç üstlenme ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ iddialarıyla yargılanan şüphelilerin beyanları ve tanık dinlemelerinin ardından avukat savunmalarına geçildi.

Cumhuriyet savcısı, şüpheli avukatlarının savunmalarının ardından tutuklu bulunan tüm şahısların tahliyesini talep etti.

Duruşmaya verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme başkanı, tutuklu olarak yargılanan, A.Y., M.K., E.D. ve C.A., K.Y., Ç.A., S.A., Ş.A., V.E.Ç., G.B. ve C.B.’nin tahliyesine karar vererek duruşmayı Eylül ayına erteledi.

Karara sevinen tutuklu yakınları ise adliye içerisinde sevinç çığlıkları attı.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR