Trabzon 112 Acil Çağrı Merkezi hizmete girdi

TÜM ACİL ÇAĞRILARIN TEK NUMARA (112) VE TEK MERKEZDEN KARŞILANARAK SEVK VE KOORDİNE EDİLMESİ KAPSAMINDA, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN 81 İLİMİZDE, 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ ADI ALTINDA HAYATA GEÇİRİLEN ÇAĞRI MERKEZLERİNDEN TRABZON

Trabzon 25.06.2020 11:01:51 0
Trabzon 112 Acil Çağrı Merkezi hizmete girdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tüm acil çağrıların tek numara (112) ve tek merkezden karşılanarak sevk ve koordine edilmesi kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilimizde, 112 Acil Çağrı Merkezi adı altında hayata geçirilen çağrı merkezlerinden Trabzon 112 Acil Çağrı Merkezi Yomra ilçesindeki yerinde hizmete girdi.

Çaykara ilçesinde trafik kazası geçiren bir vatandaşın çağrısını yanıtlayarak merkeze gelen ilk çağrıyı alan Vali İsmail Ustaoğlu, geçmiş olsun dileklerini ilettiği vatandaşın çağrısını jandarmaya yönlendirdi.

Daha sonra birimde incelemelerde bulunan Vali Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Devletimizin en önemli politikalarından birisi; acil çağrıların, tek numara ve tek merkezden sevk ve koordinasyonunu sağlamaktır. 81 ilimizde başlatılan 112 acil çağrı merkezi projelerinden biri de bu vesileyle Trabzon’a kazandırıldı. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla 2017 yılında inşaat süreci başlatılan çağrı merkezimiz, bugün tüm donanımıyla hazır hale getirilerek ve ilk çağrımıza cevap verilerek açılmış oldu. 4 katlı binada hizmet verecek merkezimiz, personelin tüm ihtiyaçları göz önüne alınarak, vatandaşlarımıza dört dörtlük hizmet verecek konumdadır” dedi.

Vatandaşın devlete ulaşma anlamında ilk başvuru merci olan acil çağrı merkezinde görevli personele de seslenen Vali Ustaoğlu, personelden konunun önemi ve sorumluluğu doğrultusunda, seri, sabırlı ve duyarlı şekilde görev yapmalarını istedi.

Sağlık, emniyet, itfaiye, orman, AFAD ve sahil güvenlik kurumlarının bir arada hizmet vereceği 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yaklaşık 300 personel görev alırken, çağrı merkezi aynı anda 150 vatandaşın çağrısına cevap verebilecek.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR