Evlerden atık yağlar ve elektronikler toplanıyor

TESLİM ALINAN ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ELEKTRONİK ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİNE GÖTÜRÜLEREK DOĞAYA ZARARSIZ HALE GETİRİLİRKEN ÖZELLİKLE SU KAYNAKLARINA CİDDİ ORANDA ZARAR VEREN ATIK YAĞLAR İSE BİYODİZELE DÖNÜŞTÜRÜLMEK ÜZERE G

Tekirdağ 25.03.2020 15:52:05 0
Evlerden atık yağlar ve elektronikler toplanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Korona Virüsüne (COVİD-19) karşı çalışmalarına aralıksız devam ederken diğer çalışmalarını da aksatmadan sürdürüyor. Elektronik atıklar ve atık yağlar evlerden toplanıyor.

“Atmazsan Batmaz” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Süleymanpaşa Belediyesi, Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği ve Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda elektronik atıkları, atık bitkisel yağları, atık pilleri özel ve dezenfekte kıyafetli ekipleri ile evlerden teslim alıyor.

Teslim alınan ömrünü tamamlamış elektronik atıklar geri dönüşüm tesislerine götürülerek doğaya zararsız hale getirilirken özellikle su kaynaklarına ciddi oranda zarar veren atık yağlar ise biyodizele dönüştürülmek üzere geri kazanım tesislerine gönderiliyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR