Ünal Karaman: "Sahada dökülen alın teri, onun karşılığında da alınan tur var"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Sparta Prag’ı mağlup ettikleri maçın ardından sonra yaptığı açıklamada, 'Sahada dökülen alın teri var. Onun karşılığında da alınan tur var' dedi.

Spor 16.08.2019 00:03:18 0
Ünal Karaman: "Sahada dökülen alın teri, onun karşılığında da alınan tur var"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Sparta Prag’ı mağlup ettikleri maçın ardından sonra yaptığı açıklamada, "Sahada dökülen alın teri var. Onun karşılığında da alınan tur var" dedi.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanşında sahasında karşılaştığı Çekya ekibi Sparta Prag’ı 2-1 mağlup etti ve play-off turuna kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor, Teknik Direktörü Ünal Karaman, futbolcularının ağır bir programdan, yoğun sezon başı çalışmasından çıktığını belirterek, "İlk maçın böyle önemli havada oynandığı ortam içerisinde hiçbiri kendini geri çekmeyip sonuna kadar mücadele ederek turu getirdiler. Tur ile birlikte galibiyeti de getirmeleri taraftara bayram hediyesi oldu. Rakibimiz iyi, bizden daha hazır bir ekipti. Gerçekten zaman zaman bizi çok zorladılar ama böyle müsabakalarda küçük dokunuşlarla küçük metre koşularında biraz daha özverili olmamız gerekiyor. Maçı daha erken çevirebilirdik. Her şeye rağmen bir gayret, samimiyet ve sonuna kadar mücadele var. Sahada dökülen alın teri var. Onun karşılığında da alınan tur var. Camiamıza hayırlı olsun" dedi.

"Penaltı kaçar sorun yok"

Maçlarda çok penaltı kaçırdıklarını kaydeden Karaman, "Saha içinde diğer pozisyonun kaçmasıyla çok farklı algılanacak bir durum değil. Oyuncularımız gole çevirme adına oraya gidiyorlar ama maç sonu ciddi yorgunluk üzerine gelen bir pozisyon. Bir dahaki sefere çok dikkatli oluruz. Antrenmanda yapmış olduğumuz çalışmalarda oldukça başarılı penaltılar atmıştı ama orada üst üste korner pozisyonlarında belki bir yorgunluğu oldu, o yorgunlukla yaptığı vuruştu belki. Rakip kalecinin de başarısı oldu. Asıl olan turun geçilmesiydi. Kaçan penaltı sonrasında atılan bir golün olması, tekrar maçın bırakılmaması, moral motivasyonun anında güçlü bir şekilde oyuncularda yaşanarak sağ bekimizin asistiyle sol bekin attığı gol var. Bunlar bizim için keyifli şeyler. Olumlu baktığım anda oyuncularımın inanılmaz özverisi coşkusu var. Bizim en büyük güvencimiz bu. Umarım her geçen hafta üzerine koyarak gelişen bir oyun karakterini insani karakterlerle örtüştürdüğümüz zaman niyetlerinden şüphe etmeyecek şekilde bizleri en iyi şekilde temsil edecekler. Teşekkür ediyorum. Penaltı kaçar, sorun yok" diye konuştu.

"Kadromuzda iki santrforumuz var ve bugün ikisi de sahadaydı"

Bireysel yetenekleri üzerine oyun kurgusu yaptıklarını ve rakibin yetenekleri üzerine oyun stratejisi belirlediklerini belirten Karaman, "Kadromuzda iki santrforumuz var ve bugün ikisi de sahadaydı. Bu tercih meselesiydi. Oyun planımızı onun üzerine kurduk, genele bakıldığında başarılı oldu diyebiliriz. Rakibin de değerli oyuncuları var. Onlar da turu kazanma adına bir şey yapacaklar. Kendi oyun planımızı daha önceki sene nasıl oynamışsak yine benzer şekilde tuttuk. Girdiğimiz çok net bariz pozisyonlarda ikinci golü bulsak oyunu daha erken koparabilirdik. Bugün bu kadarını yapabildik. En büyük silahımız takım olma yolunda gayret, çabamız. Önümüzdeki haftalarda biraz daha koordinasyonu gelişmiş, güçlenmiş, biraz daha yeni gelen oyuncularla çalışma fırsatı bulmuş ve bu fırsatı takım olma yolunda olumlu kullanma adına çabamız olacak. Bu da ilerleyen haftalarda bizi çok daha iyi noktalara getirecek" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR