Geride kalan 2’nci hafta maçları sonrası Süper Lig’de neler oluyor?

Spor Toto Süper Lig bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta bomba gibi başladı. Spor severlerin ve aynı zamanda İddaa severlerin spor tutkusunu söndürmeye gelen Süper Lig’de ilk hafta sonuçları takımlar açısından beklendiği gibi geldi.

Spor 24.08.2021 10:38:30 0
Geride kalan 2’nci hafta maçları sonrası Süper Lig’de neler oluyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Spor Toto Süper Lig bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta bomba gibi başladı. Spor severlerin ve aynı zamanda İddaa severlerin spor tutkusunu söndürmeye gelen Süper Lig’de ilk hafta sonuçları takımlar açısından beklendiği gibi geldi. Özellikle dört büyüklerin tümünün galibiyetle başlaması ilk haftanın beklenmedik olayıydı. Bu konunun betson.gen.tr üzerinde dahi beklenmedik olduğunu ekleyebilir ve bahis severler için sürprizlere gebe bir sezonun ayrıca bizi beklediğinin altını çizebiliriz.

2’nci hafta da dün gece oynanan Galatasaray – Hatayspor mücadelesi ile bitti. Haftanın bitiminin ardından ikinci haftaya genel bir bakış yapmak istedik.

Galatasaray son dakikada Luyindama ile güldü.

Dilerseniz önce haftanın son maçı Galatasaray – Hatayspor ile başlayalım. Ligin ilk haftasında Giresunspor deplasmanında olaylı geçen bir mücadele sonunda 2 – 0’lık bir galibiyet elde eden ve bir hafta boyunca bu maçtan çok Marcao olayı ile konuşulan Galatasaray, ikinci haftada Hatayspor karşısında ter döktü.

Mücadele, Türk Telekom Stadyumu’ndaki çalışmalar dolayısıyla Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynandı. Müzmin sakat Radamel Falcao kadroda yine kendine yer bulamadı. Yeni transfer Danimarkalı stoper Victor Nelsson ise mücadelede kendine yer buldu.

Maçın ilk dakikalarında (3’üncü dakika) Lobzhanidze’nin golüyle öne geçen Hatayspor, bu golle birlikte bir güven kazansa da golden sonra kendi evinde bir yenilgiye tahammülü olmayacak gibi oynayan Galatasaray, 30’uncu dakikada Feghouli’nin golüyle durumu 1 – 1 yaptı.

İkinci yarıda ciddi ölçüde baskıyı arttıran Galatasaray, aradığı golü 88’nci dakikada Ömer Bayram’ın kullandığı serbest vuruşa kafa vuruşu çıkan Luyindama ile galibiyet golünü buldu.

Bu golle puanını 6’ya çıkaran Galatasaray, iki haftadır galibiyet almaya devam eden 5 ekipten biri oldu.

Fenerbahçe, Antalyaspor mücadelesinde son dakika tartışmaları

Ligin ikinci haftasında galibiyet ile devam eden ekiplerden biri de Fenerbahçe oldu. Antalyaspor karşısında 2 – 0 galibiyet alan Fenerbahçe, ilk hafta zorlu Adana Demirspor deplasmanından galip ayrılmayı başarmıştı.

Maçın gollerinin ikisi de son dakikalarda geldi. Oyuna sonradan giren isimler Fenerbahçe’yi galibiyete taşıdı. 89’uncu dakikada Zajc ile 1 – 0 öne geçen Fenerbahçe, 90 + 2’de Valencia ile skoru 2 – 0‘a taşıyarak 533 gündür olmadığı seyircisinin önünde galibiyete kavuşmuş oldu.

2’nci golden önce Antalyaspor’un ısrarla penaltı beklediği pozisyon ise pek çok futbol otoritesine göre penaltı gerektirmeyecek bir pozisyon olarak nitelendirildi.

Beşiktaş, Gaziantep’te galibiyet bulamadı.

Son şampiyon ve bu sezonun da betson.gen.tr yorumcularına göre favori ekiplerinden olan Beşiktaş, Gaziantep’te galibiyete erişemedi. Ligin ilk haftasında kendi evinde Çaykur Rizespor karşısında fırtınalar estiren Kara Kartal, Gaziantep karşısında aradığını bulamadı. Ancak yine de evine 1 puanla dönmüş oldu.

Gaziantep FK ise bu sezonun ilk puanını ligin ikinci haftasında Beşiktaş karşısında almış oldu.

Karşılaşmanın 71’inci dakikasında bir anda kendini yere bırakarak fenalaşan N’Skala futbolseverleri bir anlığına korkuttu. Hastaneye kaldırılan Beşiktaşlı futbolcunun durumu iyi.

Gaziantep deplasmanına gelmeden önceki 2 mücadelede de kazanamamaya devam eden Kara Kartal, kazanamama serisini 3’e çıkarmış oldu. İkinci yarıda temposu hızlanan mücadelede ne yazık ki iki takım da aradığı golü bulamadı ve mücadele golsüz beraberlikle sona erdi.

Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında üç büyüklerin mücadelelerini ele almaya çalıştık. Genel bir panorama çıkarttığımızdaysa 6 puanlı 5 takımdan ilki Altay oluyor. İlk hafta Kayserispor’u kendi evinde 3 – 0 ile geçen Altay, ikinci hafta da bol gole devam ediyor ve Alanyaspor’u deplasmanda 4 – 1 ile geçiyor. Sezona dair umut vaat edip etmediğini önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

Bununla birlikte ikinci sıradaki Trabzonspor’da gayet başarılı bir şekilde ilerliyor. İlk hafta Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 5 – 1 ile geçen Trabzonspor bu hafta kendi evinde Sivasspor’u 2 – 1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig heyecanı devam ediyor. Siz de bizimle kalın, ligin heyecanını kıyasıya yaşayın.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR