Ali Koç: “7 yaşından beri ilk kez bu kadar kötü futbol izledim”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün organize ettiği 23 Nisan Şenliği’nde konuştu. Alanyaspor maçının ikinci yarısındaki futbolun, 7 yaşından bu yana izlediği en kötü oyun olduğunu söyleyen Ali K

Spor 23.04.2019 16:38:26 0
Ali Koç: “7 yaşından beri ilk kez bu kadar kötü futbol izledim”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün organize ettiği 23 Nisan Şenliği’nde konuştu. Alanyaspor maçının ikinci yarısındaki futbolun, 7 yaşından bu yana izlediği en kötü oyun olduğunu söyleyen Ali Koç, Samandıra’da yapılan toplantıda ise futbolculara “Kalan 5 haftada iyi oynayarak tarihe kötü anlamda geçmemek için fırsatınız var” dediğini ifade etti.

Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün organize ettiği 23 Nisan Şenliği, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde gerçekleşti. 7 binin üzerinde katılımın sağlandığı etkinliğe öğleden sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da katıldı. Kapıdan girmesiyle birlikte Başkan Ali Koç’la fotoğraf çektirmek isteyenler uzun kuyruk oluşturdu. Fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayan ve özellikle de çocuklarla tek tek ilgilenen Ali Koç, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Bu bayramı stadımızda kutlamak istiyoruz”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Öncelikle bayramımız kutlu olsun. Atamızın bize emanet ettiği en önemli günlerden birisi. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda kendi meclisimizde ilk kararlarımızı da aldığımız gün. Herkese nasip olmaz. Mustafa Kemal Atatürk’ün hem Türkiye’ye hem de dünyaya armağanı. Fenerbahçe Spor Kulübü Dereağzı Tesisleri’ndeyiz. Burada 3 sene üst üste yaptığımız bir etkinlik vardı ve 2 senedir yapmıyorduk. Bu sene tekrar başladık. Bu organizasyon, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün bir eseri. Nazlı hanımla Tolga bey bir araya gelerek bu işi kurgulayıp tekrar hayata geçirmek istediler. Mali şartlar uygun değil ama sponsor bulursanız neden olmasın dedik. Bütün sponsorlarımıza da bu güzel günün gerçekleşmesine vesile olduğu için teşekkür ediyoruz. Her yaştan çocuk var burada. Çocuklar hem eğleniyorlar hem enerjilerini boşaltıyorlar. Aileler de keyif alıyor. Güvenli bir alandayız. Aileler endişe etmeden çocuklar koşturabilirler. 7 binin üzerinde giriş olmuş. Herhangi bir rakam hedefimiz yoktu ama bugüne kadar ki en yüksek katılım olmuş. Bunun üzerine ekleyerek devam etmek istiyoruz. Benim esas hayalim, küçüklüğümüzden beri alıştığımız 23 Nisan kutlamasını stadımızda yapmak. Tabii ki bu etkinlikleri stadımızda yapamayız. Ama 23 Nisan törenini Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, bizim genlerimize, ilke ve değerlerimize yakışacak şekilde stadımızda yapma hayalim var. İnşallah o günleri de görürüz” diye konuştu.

“Vatanınızı sevin ve iyi insan olun”

Çocuklara mesaj vererek sözlerini sürdüren Ali Koç, “Bugün çok özel bir gün. Çocuklara da bir çağrı da bulunmak gerekiyor. Atamızın bize bıraktığı, emanet ettiği bayramı kutladık. Fenerbahçe’nin duruşu, ilkeleri zaten bellidir. Cumhuriyet ilkeleri ve değerleri doğrultusunda hayatını sürdüren bir kulübüz biz. Her ülkede olduğu gibi bizim de geleceğimiz çocuklardır. Dedem her zaman ’Allah bize dünyanın en güzel ülkesini vermiş ama kıymetini bilmiyoruz’ derdi. 2 şey söyleyeceğim çocuklar için. Birincisi vatanımızın kıymetini bilelim, vatanımızı sevmeyi bilelim. İkincisi de çocuklar iyi insan olsun. Ülkemiz öyle bir ortamdan geçiyor ki, değerlerimizin yozlaştığı bir ortamdan geçiyoruz. Çocuklarımıza iyi insan olmayı, merhametli olmayı, vicdanlı olmayı, adaletli olmayı öğretelim. Vatanına sahip çıksınlar ve iyi insan olsunlar” ifadelerini kullandı.

“Alanya maçındaki futbolu ilk kez seyrettim!”

Alanyaspor mağlubiyetinin ardından Samandıra’ya giderek burada teknik ekip ve futbolcularla görüşmesi üzerine de konuşan Ali Koç, “Sezon iyi gitmiyor, hepimiz biliyoruz. En mahcup olduğum kişiler de bu çocuklar. Sağ olsun onlar da inançlarını kaybetmeden bize destek oluyorlar. İnşallah onların da arzularını önümüzdeki sezon yerine getireceğiz. Benim Samandıra’ya gitmem olağanüstü bir durum değil. Bu sefer de Samandıra’ya gitmek istedim. Yenildiğimiz için gitmedim. Zaten bu sezon ilk kez yenilmiyoruz ama Fenerbahçe’ye yakışmayacak şekilde yenildiğimiz için gittim. 7 yaşından bu yana maçlara gidiyorum, Alanyaspor’un ikinci yarısındaki seyrettiğim futbolu ilk kez görüyorum. Arkadaşlarla dertleşmeye gittim. Sahaya çıkıp oynayacak olanlar bizler değiliz. Bizler onların işlerini iyi yapmaları için ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Kalan 5 maçta ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını, takım ruhuyla hareket etmelerini ve sezonu en iyi şekilde kapatmalarını istedim. Yoksa bu şekilde giderlerse gerçekten tarihe kötü anlamda geçeceklerini, bundan kurtulmak için de şansları olduğunu ifade ettim. Kesinlikle ceza, kızma için değil, tamamen destek olmaya, güven vermeye, en iyisini yapmaları için gerekli ortamı sağlamaya gittim. Hocamızla da dertleştik. Gazetelerde yazdığı gibi ültimatom vermeye gitmedim. Zaten benim tarzım değil. Her şeyin yeri ve zamanı var. O konuda da yeri ve zamanı gelince görüşürüz. Şu anda başkanından, hocasına, sportif direktöründen çimlere bakan arkadaşlara kadar Samandıra’da kalan 5 haftayı bitirmek için çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR