Korona virüsle mücadelenin gizli kahramanları

SİVAS'TA SALGININ İLK GÜNÜNDEN İTİBAREN İŞLERİNİ ÖZVERİYLE SÜRDÜREN ,136 SAĞLIK ÇALIŞANINDAN OLUŞAN 43 FİLYASYON EKİBİ VE 50 COVİD İLE MÜCADELE TİMİ, MERKEZ VE 16 İLÇEDE 7 GÜN 24 SAAT GÖREV YAPIYOR.

Sivas 3.06.2020 10:41:29 0
Korona virüsle mücadelenin gizli kahramanları
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sivas’ta salgının ilk gününden itibaren işlerini özveriyle sürdüren ,136 sağlık çalışanından oluşan 43 filyasyon ekibi ve50 Covid ile mücadele timi, merkez ve 16 ilçede 7 gün 24 saat görev yapıyor.

Sivas’ta yeni tip Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 136 sağlık çalışanından oluşan 43 filyasyon ekibi, virüsü taşıyanların temas ettiği kişileri tespit etmek için 7/24 saat sahada görev yapıyor. Ekiplere 50 sağlık personelinden oluşan Covid ile mücadele timi de destek veriyor. Sağlık Bakanlığı koordinesinde Sağlık Müdürlüklerince oluşturulan filyasyon ekipleri Türkiye’nin pandemiyle mücadelesine sahada yürüttükleri özverili çalışmalarla büyük katkı sağlıyor. Filyasyon ekipleri merkez ve 16 ilçede 7 gün 24 saat esasıyla virüsü taşıyanlarla teması olan kişilere ulaşarak yeni tanı süreçlerini başlatıyor. Korona virüs ile mücadelede gizli kahraman olan filyasyon ekipleri salgının ilde görülmeye başladığı günden itibaren çalışmalarını özveriyle sürdürüyor. Mücadelenin en önemli boyutu olan risk altındaki kişilerin takibini de yapan ekipler, gelen çağrılar üzerine ev ve iş yerlerini de ziyaret ederek risk altındaki vatandaşların Korona virüs belirtisi taşıyıp taşıyamadığına bakıyor, genel sağlık durumlarını kayıt altına alıyor.İşlerini büyük bir titizlikle yapan filyasyon ekibi, Covid-19 PCR testi pozitif çıkan kişilerin verdiği bilgilerden yola çıkarak bu hastaların temas ettiği kişilerle irtibat kuruyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışmalarını sürdüren ekipler, verilen bilgiler doğrultusunda koruyucu kıyafetlerini giyip belirlenen adreslere gidiyor ve bu kişilerden aldıkları numuneleri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi laboratuvarlarına gönderiyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR