Kendi yazdıkları manileri davul eşliğinde söylüyorlar

Boyabat Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri kendi yazdıkları manileri mahallelerinde davul eşliğinde söyleyerek, yıllardır süregelen Ramazan geleneğini yaşayarak öğreniyorlar. Ramazan ruhunu yansıtan kıyafetlerle, yazdıkları manileri kendi.

Sinop 20.05.2019 16:41:00 0
Kendi yazdıkları manileri davul eşliğinde söylüyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Boyabat Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri kendi yazdıkları manileri mahallelerinde davul eşliğinde söyleyerek, yıllardır süregelen Ramazan geleneğini yaşayarak öğreniyorlar.

Ramazan ruhunu yansıtan kıyafetlerle, yazdıkları manileri kendi mahallelerinde davul eşliğinde söyleyen öğrenciler, yıllardır süregelen Ramazan geleneğini yaşayarak öğreniyorlar. Aynı zamanda drama konulu bir e-Twinning projesinin içinde yer alan öğrenciler Ramazan ayında yapmış oldukları bu etkinlik ile proje ortakları olan Abdurrahman Güneş İlkokulu, Düzce Gölyaka Yunus Emre İlkokulu ve Bulgaristan’ın Panagyurishte şehrinden SOU "Nesho Bonchev" Okulu’nu da çalışmalarına dahil ettiler.

İlk etapta garipsenen bu etkinliğinin yakın çevrelerinden çok ilgi ve muhabbet gördüğünü belirten sınıf öğretmeni Mehmet Akkirman, etkinlik ile öğrencilerinin okuma, yazma, anlama, anlatma, araştırma, ürün ortaya koyma gibi birçok disiplini kazandığını ancak hepsinin de ötesinde yoğun geçen bir eğitim öğretim yılını çok eğlenerek mutlu bir şekilde devam ettirme fırsatı bulduklarını belirtti.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR