Terme fakülte istiyor

Omü Rektörü Sait Bilgiç Ve Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın İle Görüşen Terme Heyeti Rektörlerden İlçeye Fakülte Kurulması Talebinde Bulundu.

Samsun 17.10.2019 15:49:51 0
Terme fakülte istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Samsun Üniversitesi(SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ile görüşen Terme heyeti, rektörlerden ilçeye fakülte kurulması talebinde bulundu.

Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Ahmet Ekmekçi, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Ar, Terme Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi’den oluşan heyet, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç ve SAMÜ Rektörü Mahmut Aydın ile görüşerek Terme’ye ilçesine fakülte istediklerini belirttiler.

"Terme’ye büyük katkı sağlayacak"

Termeyi daha yukarıya taşımak için her adımı hesaplayarak attıklarını ifade eden Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Amacımız Terme’ye bir çivi fazla çakabilmek. Terme’de zaten 5 bölümün bulunduğu bir meslek yüksekokulumuz var. İlçemize bir fakülte kazandırabilirsek geleceğe büyük bir miras bırakmış olacağız. İlçe ekonomisine ve sosyal hayatına büyük katkı sağlayacağının farkındayız. Fakülte için Terme’de her hangi bir yer sorunu yada alt yapı sorunu yok. Taleplerimizi rektörlerimize ileterek, istişarede bulunduk. Bu işin peşini bırakmayacağız. Terme’nin hak ettiği yere gelmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR