SGK İl Müdürü Kaya: “İşlemler kolaylaştırıldı"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ünal Kaya, bilgi ve belgelerin elektronik ortama alındığını, birçok işlemin online yürütülmeye başlandığını, yeni kurulan sistemler ile vatandaşın hizmetleri daha güvenli ve kolay almaları sa

Samsun 13.05.2019 09:40:39 0
SGK İl Müdürü Kaya: “İşlemler kolaylaştırıldı"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ünal Kaya, bilgi ve belgelerin elektronik ortama alındığını, birçok işlemin online yürütülmeye başlandığını, yeni kurulan sistemler ile vatandaşın hizmetleri daha güvenli ve kolay almaları sağlanarak işlemlerin basitleştirildiğini söyledi.

"13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası" kapsamında SGK İl Müdürlüğü’nce Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çelenk sunumunun ardından açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Ünal Kaya, sosyal güvenlik sisteminin toplumun bütün kesimlerini doğrudan ilgilendiren, sağlık, güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan, gücünü dayanışma bilinci ile uzlaşmacı sorumluluktan alan kurumsal bir yapı olduğunu söyledi. Kurumun öncelikle uluslararası standartların üzerinde sosyal güvenlik hizmeti veren, model alınan, öncü ve saygın bir kurum olma vizyonunu üstlendiğini ifade eden Kaya, “Kaliteli, adil, kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmet veren bir sosyal güvenlik sistemini yürütme ve geliştirme gayesi ile çıktığımız bu yolda gerçekleştirmekte olduğumuz sosyal güvenlik reformu sürecinde önemli gelişmeler kaydedilerek, çok hızlı bir sürece girilmiş ve ciddi farklılıklar getirilmiştir” dedi.

“İşlemler kolaylaştırıldı”

Bilgi ve belgelerin elektronik ortama alındığını, birçok işlemin online yürütülmeye başlandığını, yeni kurulan sistemler ile vatandaşın hizmetleri daha güvenli ve kolay almaları sağlanarak işlemlerin basitleştirildiğini kaydeden Ünal, “İlçelerimizde kurulan Sosyal Güvenlik Merkezlerinin, paydaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmeleri için gerekli çalışmalar yapılmış ve yapılacaktır. 14 Sosyal Güvenlik Merkezi ve İl Müdürlüğü olarak Samsun’a ve Samsunlulara hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR