Çarşamba’da dıkı denetim

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINCA ALINAN COVİD-19 SALGINIYLA MÜCADELE TEDBİRLERİ KAPSAMINDA 81 İLDE UYGULANAN MASKE DENETİMLERİ SAMSUN’UN ÇARŞAMBA İLÇESİNDE DE UYGULANDI.

Samsun 6.08.2020 14:27:24 0
Çarşamba’da dıkı denetim
Tarih: 01.01.0001 00:00

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan Kovid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 81 ilde uygulanan maske denetimleri Samsun’un Çarşamba ilçesinde de yapıldı.

İlçe şehir merkezinde gerçekleştirilen denetime, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İbrahim Fethi Sel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şevki Gülay, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen ve Çarşamba Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Yılmaz olmak üzere aynı zamanda zabıta ekipleri, sağlık müdürlüğü personelleri ve gıda mühendisleri ile birlikte maske denetimi uygulandı.

Denetim sürecinde İlçe Sağlık Müdürü Gülay, uğradığı berberlere, marketlere ve kuyumculara temassız para alışverişinde bulunmalarını, tıraş ederken siperliklerini mutlaka takmaları gerektiğini aynı zamanda iş yerinde müşterilerin görebileceği yerde dezenfektanı eksik etmemelerini ısrarla vurguladı.

Denetime uğradıkları esnaf vatandaşlar bu uygulamadan çok memnun kaldıklarını, sosyal mesafeye ve temasa özenle dikkat ettiklerini dile getirirken maskesi olmayan vatandaşlara zabıta ekipleri tarafından maske verildiği ve uyarıldığı gözden kaçmadı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR