Atakum’da Film Festivali başlıyor

Atakum Belediyesi Ve Sivil Toplum Örgütleri İş Birliğiyle Bu Yıl 14.'sü Gerçekleşecek Olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 18-20 Ekim Tarihlerinde Birbirinden Önemli Filmlerle Sinemaseverlere Kapılarını Açıyor.

Samsun 16.10.2019 11:07:53 0
Atakum’da Film Festivali başlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Atakum Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle bu yıl 14.’sü gerçekleşecek olan "Uluslararası İşçi Filmleri Festivali", 18-20 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlere kapılarını açıyor.

Atakum Belediyesi, Tez-Koop-İş Sendikası, Samsun Tabip Odası, TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu, Halkevleri, Samsun Çevre Platformu, Samsun Sinema Topluluğu, KATİB ve Kazım Koyuncu Kültür Merkezi iş birliğiyle "14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali" 18-20 Ekim tarihleri arasında Atakum’da sinemaseverlerle buluşuyor.

Açılış konserle

Festival açılışı, 18 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Atakum Yalı Kafe’de Erdal Bayrakoğlu konseri ve kısa film gösterimiyle başlayacak. Her yıl barış, özgürlük, direniş konulu temalara yer verilen festivalin bu yılki teması, Şair Zekai Özger’in Pencere şiirinin "Perdeyi aç, sesin sarsın dünyayı" dizesi oldu.

Emek Festivali

Kadınların kamerasından yaşamı tarif etmenin, izleyicide önemli etkiler yaratacağına ve bakan ve gören kadının, baktığı ve gördüğü yere dikkat çekmek istenilen festivalde ‘Kadın Özel Gösterimi’ yer alacak. Başladığı ilk günden beri sponsorsuz bir şekilde, gönüllü emek ile yapılan festivalin açılışında, izleyiciyle buluşacak ilk eser, yönetmenliğini Myriam Fougere’nin yaptığı feminist bir yol filmi olan "Feminista" olacak.

Umut, perdeye taşınıyor

14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde umutsuzluğa karşı umudun perdeye taşındığı 8 uzun, 10 da kısa metraj gösterimler ücretsiz yapılacak. Filmler, Türk Tabipleri Birliği, Tez-Koop-İş Sendikası ve Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezinde izlenebilecek.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR