Vali Nayir 23 Nisan vesilesiyle makamını temsili olarak devretti

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Valilik Makamını temsili olarak 5. sınıf öğrencisine devretti.İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Okul Müdürü Muhterem Altın, Okul Aile Birli?

Sakarya 23.04.2019 12:02:32 0
Vali Nayir 23 Nisan vesilesiyle makamını temsili olarak devretti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Valilik Makamını temsili olarak 5. sınıf öğrencisine devretti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Okul Müdürü Muhterem Altın, Okul Aile Birliği üyeleri ve öğretmenlerinin eşliğinde Valilik Makamına geçen Temsili Vali Zehra Elif İmdat, öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile kendisini makamında ağırlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e sevgi ve saygılarını sunduğunu belirterek, “Sayın Valimize Sakarya’mız için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı ve güzel bir günde başta ülkemizdeki çocuklar olmak üzere, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramını tüm kalbimle kutluyorum” dedi.

İmdat konuşmasının devamında, “Çocuk masumdur, saftır, temizdir. Çocuk mutlu olmaya, yaşamaya, iyi bir eğitim almaya, sevilmeye ve her gün bayrammışçasına kutlanmaya değer bir hazinedir, çocuk gelecektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bugünün küçükleri yarının büyükleridir’ sözü ve bizlere olan inancı akıllardan çıkarılmamalı, geleceğin teminatı olan biz çocukların huzurlu ve güvenli bir ortamda barış ve mutluluk içerisinde yaşayabilmemiz sağlanmalıdır. Dünyada görülecek, yaşanacak, tadılacak, hissedilecek bunca güzellik varken, bu savaşlar neden oluyor. Hadi hep birlikte saçalım bu güzel günde barış tohumlarını ve yeniden barışla yeşersin, bereketlensin dünyamız. Geleceğe hep birlikte umutla bakalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya çocuklarına bugünü hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı ve şükranlarımı sunar, herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım” diye konuştu.

Açıklamasının ardından ilk olarak Büyükşehir Belediyesinin telefona bağlanmasını isteyen Zehra Elif İmdat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recep Eroğlu ile görüşerek, günümüz çocuklarının teknolojik bağımlılık içerisinde bulunduğunu ve onların bu bağımlılığını azaltmak adına her mahalleye kütüphane ve spor tesisi yapılmasını, Sıfır Atık Projesi kapsamında her okula bir konteynır konulmasını çok istediğini belirtti. Başkan Vekili Eroğlu da, bu konuda çalışmalar yapılaması için gayret göstereceklerini ifade etti. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlanarak Müdür Vekili Cengiz Danışan ile de görüşen temsili Vali Zehra Elif İmdat, okullardaki güvenlik önlemelerinden memnun olduklarını, ancak önlemlerin artırılmasının güvenlikleri açısından daha da olumlu olacağını belirtti.

Makamını devrettiği Zehra Elif İmdat’ı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güvendiği gibi bizler de çocuklarımıza çok güveniyoruz. Bu güvenin bir işareti olarak da bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Burada bulunan büyükleriniz olarak, bizler de bir zamanlar çocuktuk. İlkokulda, ortaokulda, lisede okuduk, daha sonra büyüyerek ve bu makamlara gelip hizmet etmekteyiz. Bir gün sizler de bu sorumluluklardan birisini üstleneceksiniz. Ancak ilk başta bu sorumluluğu üstlenmek için iyi bir eğitim almalı ve kendinize güvenmelisiniz. Bundan sonra huzurlu bir ortamda ülkenin geleceğini sizlere teslim edeceğiz. Ülkenin, şehrin veya bir kurumun idaresi sizin elinizde olacak” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda makamını yeniden devralan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Aykut Yiğit Ortaokulu öğrencisi Zehra Elif İmdat’ın gelecekte iyi bir yönetici olacağına inandığını belirterek, derslerinde başarılar diledi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR