Vücut Çatlakları Nedir ve Nasıl Geçer?

Vücut Çatlakları Nedir ve Nasıl Geçer?

Sağlık 26.07.2021 17:55:05 0
Vücut Çatlakları Nedir ve Nasıl Geçer?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çatlak, derinin dermis tabakasına cildin aşırı gerilmeye dayanmasıyla ortaya çıkmaktadır. Cilt çatlaklarının asıl sebebi hormonlardır. Bu nedenle hamilelik, ergenlik, hızlı kilo ya da zayıflama gibi hormonal değişimler vücutta çatlak oluşumuna neden olan başlıca faktörler arasında yer alır.

Çatlak, vücutta pembemsi, kahverengi veya gümüşümsü ince çizgiler ya da şeritler halinde görülür zaman içerisinde ise beyaz renge döner. Çatlakların en sık görüldüğü yerler ise vücudun yağlı kısımlarıdır. Bunlar; karın, baldır, göğüs sırt ve kalçadır. Çatlakların medikal açıdan vücuda hiçbir zararı yoktur, ancak estetik açıdan kişilere problem yaratabilmektedir. Çatlak görünümünü azaltmak ve oluşumunu önlemek için çatlak bakım ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Bu ürünlerin kullanılması ciltteki deformasyonların azalmasına ve ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Çatlak tedavisinde bakım ürünleri kadar beslenmeye de özen gösterilmesi oldukça önemlidir. Bol lifli besinler ve su tüketmek çatlak probleminin giderilmesinde etkilidir. Genellikle gebelik döneminde sıkça görülen cilt çatlağını özel olarak geliştirilmiş olan Lierac çatlak kremi ile önleyebilirsiniz. O halde gelin birlikte inceleyelim…

Lierac Phytolastil Gel

Karın, basen ve bacak bölgesi için geliştirilmiş çatlak kremidir. Bitkisel içeriğe sahiptir, yağsız jel dokusu sayesinde çatlak görünümünü azaltır ve hızlıca emilim sağlar. İçeriğindeki aslanpençesi, sarmaşık ve zembek otu vücutta çatlak oluşumunu önler. Cildin elastikiyetini güçlendirir.

Lierac çatlak kremi, gebelik dönemlerinde doğuma kadar kullanabilirsiniz. Çatlak oluşumunu önlemeye yardımcı kremi günde 1 kez kullanabilirsiniz. Üründen bir miktar alarak çatlak olan bölgeye parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayınız.

Siz de tüm çatlak kremlerini Dermokozmetika’dan inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat kapıda ödeme ve hediyeni sen seç özellikleriyle hemen sahip olabilirsiniz.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR