Türkiye ve Azerbaycan arasında Covid-19’a ilişkin tecrübe paylaşımı

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN HEYETLERİ ARASINDA VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLANTIDA, COVİD-19 İLE MÜCADELE KONUSUNDA TECRÜBE ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU.

Sağlık 23.06.2020 16:30:01 0
Türkiye ve Azerbaycan arasında Covid-19’a ilişkin tecrübe paylaşımı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye ve Azerbaycan heyetleri arasında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda, Covid-19 ile mücadele konusunda tecrübe alışverişinde bulunuldu.

Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, Azerbaycan Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Kasımov ve beraberindeki heyetle video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Emine Alp Meşe’ye Korona Virüs Bilim Kurulu üyeleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri eşlik etti. Kasımov’un beraberindeki heyette ise Azeri bilim insanları ve hastanelerden sorumlu Tıbbi Arazi Bölmelerini İdare Etme Birliği (TABİP) yetkilileri yer aldı.

İki ülkenin Covid-19 ile mücadelesinin masaya yatırıldığı toplantıda karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunuldu. Görüşmede, Covid-19 için hastane enfeksiyon kontrolü, vakaların bulaşma zincirinin tespit ve kontrolü, semptom göstermeyen vakalara epidemiyoloji kontrolü, seroloji teşhis ve immunoglobulinlerin tespiti gibi konular ele alındı. Bakan Yardımcısı Meşe, Türkiye’de yürütülen çalışmalar ve güncel Covid-19 istatistiklerine ilişkin bilgiler verirken Azerbaycan tarafı da kendi ülkelerindeki güncel rakamları paylaştı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR