Tayvan yönetiminden Covid-19 kararı

Tayvan’da hükümet Covid-19 salgını nedeniyle ülke genelinde uygulanan acil durum kısıtlamalarının süresini 28 Haziran’a dek uzatma kararı aldı.

Sağlık 7.06.2021 10:14:46 0
Tayvan yönetiminden Covid-19 kararı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tayvan’da hükümet Covid-19 salgını nedeniyle ülke genelinde uygulanan acil durum kısıtlamalarının süresini 28 Haziran’a dek uzatma kararı aldı.

Korona virüs vaka sayılarında son haftalarda yaşanan artışla gündeme gelen Tayvan’da hükümet, salgın nedeniyle ülke genelinde uygulanan acil durum kısıtlamalarının süresini 28 Haziran’a dek uzatma kararı aldı. Ülkenin 4 kademeli uyarı sisteminde en kritik 2. seviye olan "seviye 3"ü temsil eden kısıtlamalar kapsamında dışarıda maske takma zorunluluğu, açık alanlarda 9 kişiden fazla katılımla toplanma yasağı ve kapalı mekanlardaki toplantılara 4 kişi sınırlaması gibi tedbirlerin geçerliliğini sürdüreceği açıklandı.

Öte yandan, ülke genelindeki okulların da Temmuz ayına dek kapalı kalmaya devam edeceği bildirildi. Normal şartlarda 14 Haziran’a kadar süreceği açıklanan uygulamanın, vaka sayılarında yeterli düşüşün sağlanamaması nedeniyle 2 hafta daha uzatıldığı öğrenildi.

Ülke alarmda

Tayvan’da hükümet vaka sayılarında gözlenen ani artış nedeniyle ilk olarak 15 Mayıs’ta Taipei ve Yeni Taipei’de "seviye 3" acil durum kısıtlamalarını yürürlüğe koymuş, kararın kapsamı 19 Mayıs’ta tüm ülkeyi içine alacak şekilde genişletilmişti. Normal şartlarda 28 Mayıs’ta sona ermesi ön görülen tedbirlerin süresi en son 14 Haziran’a dek uzatılmıştı.

Yeni dalga endişesi

Tayvan’da Covid-19 vakalarının toplam sayısı dün itibariyle 11 bin 298’e ulaşmış, vakaların yaklaşık 9 bin 900’ünün 15 Mayıs’tan bu yana kayda geçmiş olması "salgında yeni dalga" endişelerini artırmıştı. Ülkede şimdiye dek 260 can kaybı bildirilmişti.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR