Malezya, Sinovac aşılarının ilk partisini teslim aldı

Malezya, Çinli şirket Sinovac tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşıların ilk kısmını teslim aldı.

Sağlık 27.02.2021 11:39:00 0
Malezya, Sinovac aşılarının ilk partisini teslim aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Malezya, Çinli şirket Sinovac tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşıların ilk kısmını teslim aldı.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında dünya çapında aşılama kampanyaları devam ediyor. Malezya, Çinli şirket Sinovac tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşıların ilk partisini teslim aldı. Aşıları taşıyan uçak Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı’nda Malezya Savunma Bakanı İsmail Sabri Yaakob, Malezya Ulaştırma Bakanı Wee Ka Siong, Malezya Dışişleri Bakanı Hishammuddin Hussein, Malezya Bilim Teknoloji ve İnovasyon Bakanı Khairy Jamaluddin dahil olmak üzere Malezyalı yetkililer tarafından karşılandı. Teslim töreninde Çin’in Kuala Lumpur Büyükelçisi Ouyang Yujing da yer aldı.

Malezya Dışişleri Bakanı Hishammuddin Hussein sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sinovac aşılarının alınması Malezya ve Çin arasındaki bağların ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor” dedi. Çin’in Kuala Lumpur Büyükelçisi Ouyang Yujing ise virüsün ülke sınırı tanımadığını, küresel bir sorun olduğu için dayanışma ve iş birliği yaparak uluslararası toplumun salgının üstesinden gelebileceğini vurgudı.

Öte yandan, Malezya ilaç şirketi Pharmaniaga, Ocak ayında aşılarının tedariki için Sinovac ile anlaşma imzalamıştı. Malezya’da korona virüs salgınında toplam caka sayısı 295 bin 951’ye ulaşırken, ölü sayısı bin 111’e yükseldi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR