Büyükelçi Bağcı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e güven mektubunu sundu. Aliyev, Türkiye-Azerbaycan dostluğu ve kardeşliğinin üst düzeyde olduğunu ve Azerbaycan ve Türkiye’nin her konuda birbirinin yanınd

Politika 3.05.2021 13:46:07 0
Büyükelçi Bağcı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e güven mektubunu sundu. Aliyev, Türkiye-Azerbaycan dostluğu ve kardeşliğinin üst düzeyde olduğunu ve Azerbaycan ve Türkiye’nin her konuda birbirinin yanında olduğunu söyledi.

Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, güven mektubunu Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e sundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’ne atanan Cahit Bağcı’nın güven mektubunu kabul etti. İkili arasında yapılan görüşmede Büyükelçi Bağcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını Azerbaycan Cumhurbaşkanına iletti.

Kabulden dolayı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür eden Büyükelçi Cahit Bağcı, “Zaferinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Umarım görev sürem boyunca ilişkilerimizi daha da geliştirmek ve ilerletmek için çaba göstereceğim. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Azerbaycan ve Türkiye’nin her konuda birbirinin yanında”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan dostluğu ve kardeşliğinin üst düzeyde olduğunu ve Azerbaycan ve Türkiye’nin her konuda birbirinin yanında olduğunu belirtti. İkinci Karabağ Savaşı’nda Türkiye ile Azerbaycan’ın bir arada olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiklerini belirten Aliyev, ”Sevgili kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği bize ilk saatlerden beri güç verdi. Çünkü savaşın ilk saatlerinden itibaren Türkiye ve Cumhurbaşkanı bize manevi ve siyasi destek verdi. Bu manevi ve siyasi destek savaşın son gününe kadar sağlandı” dedi.

“Bölge yeni bir döneme girdi”

Aliyev, Azerbaycan’ın İkinci Karabağ Savaşı’ndaki zaferinden sonra bölgenin yeni bir döneme girdiğini vurguladı. Aliyev, “Türkiye ve Azerbaycan bölgedeki yeteneklerini artırdılar ve rolümüz ve etkimiz arttı ve büyümeye devam edecek. Tüm ortak projelerimiz ve girişimlerimiz bölgede istikrar ve barışın sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. İlişkilerimizin merkezinde, halklarımızın kardeşliği ve liderlerimizin siyasi iradesi var. Türkiye ve Azerbaycan, kardeş ülke olarak her konuda birbirlerini desteklemeyi, her konuda yan yana durmayı, pratik çalışmaları ve adımları ile yaşadığımız bölgede barışı tesis etme çabalarını sürdüreceklerdir” ifadelerini kullandı. Aliyev, Bağcı’nın görev süresi boyunca iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için her türlü çabayı göstereceğinizden eminim olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR