- AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan:"(Baro Başkanları’nı davet etmediler iddiası) Baro Başkanlarıyla 4 saat toplantı yaptık. 30 Baro Başkanı İstanbul’daki beyefendi gelmedi ne yapayım"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan,'Baro Başkanlarıyla 4 saat toplantı yaptık. 30 Baro Başkanı İstanbul’daki beyefendi gelmedi ne yapayım' dedi.

Politika 8.07.2020 16:13:03 0
- AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan:"(Baro Başkanları’nı davet etmediler iddiası) Baro Başkanlarıyla 4 saat toplantı yaptık. 30 Baro Başkanı İstanbul’daki beyefendi gelmedi ne yapayım"
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan,"Baro Başkanlarıyla 4 saat toplantı yaptık. 30 Baro Başkanı İstanbul’daki beyefendi gelmedi ne yapayım" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, TBMM’de açıklama yaptı. Turan, Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişikliğin reform paketi olduğunu söyleyerek, "5 binden fazla üye varsa, 2 bin imza ile Baro kurulacak. TOBB’da olduğu gibi Almanya’da olduğu gibi Baro Başkanları’nın eşit temsili var. Anadolu’da Baro Başkanları üç ilin Baro Başkanı tahakkümü altında kalıyor. Bu bir reform paketi, daha soğuk akılla bakıldığında herkesin makul yaklaştığı bir teklif. Barolar birliği başkanları eşit temsil edilsin. Artık büyük şehir, kaçak şehir değil Baro Başkanları eşit temsil edilsin istiyoruz. Marjinal bazı Baro Başkanları sicillerine baktığınızda başörtülü avukat yemin edemez dediklerini biliyoruz. İstanbul’da yasak Yozgat’ta serbest olurdu bu yanlıştan fiilden dönüldü. Kanunu güvenceye kavuşturuyoruz istiyoruz ki eteğin böyleydi denilsin istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kanun teklifi üzerinde Adalet Bakanı ile 30 baro Başkanı’nın çalıştığını kaydeden Turan, "Baro Başkanlarıyla 4 saat toplantı yaptık. 30 Baro Başkanı İstanbul’daki beyefendi gelmedi ne yapayım? gelmediysen Bakan çağırdı gelme. Kapıya geldiler, almadılar deniliyor. Taksim’de Yönetim Kurulu var, katılayım dersem beni alır mı beyefendiler? Her toplantının usulü vardır. Baro Birliği Başkanı’nı çağırmış. Kimi Yönetim başkanı yazılı olarak falanca arkadaşımız gelecek demiş. Feyzioğlu aradı, Meclis Başkanı ile görüştü üç arkadaş çağrıldı. İstanbul Baro Başkanı kabul etmedi. Ben aradım, CHP İstanbul vekili aradı. Hepimiz dedi bunun adına artistlik deyince kızıyorlar. Böyle dünya yok. Kanuna, pandemiye aykırı" diye konuştu.

Baroların marjinalleşmesine ilişkin eleştiriye Turan, "Zaten bir kısmı marjinal değil nmi? Diyanet açıklamasında değerlerimize hareket eden bunlar. PKK, FETÖ Baro kurarmış, kursunlar, suç işleyen bedelini öder. CHP arkasından olmayacak örgütlere selam gönderiyorlar. Barolar bölünecek mi? Hayır. Ben 50 bin üyesi olan yerde sadece 8 bin oyla gelen Başkan başka Baro kurulabilir o zaman. Baroların gayrimenkulleri ne olacak? hiç birine dokunulmuyor. Şu anki Barolar devam edecek. Bir diğer ağır itham bu kanunda FETÖ ruhu vermiş. Bir dernek geçmişte teklif hazırlamış onunla bizimkinin zerre alakası yok. Tüm mallarına el koyuyor o teklif. Bugün olmadı, yarın olmadı, Cuma biter, kavgasız gerginlikten uzak. Meclisin kapısına gelen arkadaşlara bir de Feyzioğlu da içeri çağırdı, onlar gelmedi. Şu an pandemiden kaynaklı sıkıntı var, bütün Baro Başkanları gelemezdi, üç temsilci gelsin dedik, kabul etmediler" ifadesini kullandı.

AK Partili, CHP’li barolar kurulacağı iddiasına ise Turan, "Avukatların siyaset yapmasından daha doğal bir şey olmaz. Ben baro üyesiyim, AK Parti Grup Başkanvekilleriyle siyaset yapmaları normal, doğal. Hakim, savcı başörtüsü takandan etkilenir dediler. Şimdi de baroya göre karar verir deniyor. Biri siyasete göre davrandı. Hakim kararını kimliğe, siyasete göre veriyorsa lanet olsun o hakime. Varsa bu yanlış şimdi de ver üzerine gidelim. Güvenin meslektaşlarımıza avukat, hakim bunları aşmıştır giysiye siyasete göre karar vermez" karşılığını verdi. (AUÖ-BC -

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR