Ordu’da çevre zabıtası işbaşında

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına Bağlı Çevre Zabıta Ekiplerinin, Altınordu İlçesi Sahil Bölgesinde Kabuklu Kuruyemiş Satan Ve Yerleri Kirleten Vatandaşlar İle İlgili Denetim Çalişmalari Devam Ediyor.

Ordu 15.08.2019 09:53:56 0
Ordu’da çevre zabıtası işbaşında
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Çevre Zabıta ekiplerinin, Altınordu ilçesi sahil bölgesinde kabuklu kuruyemiş satan ve yerleri kirleten vatandaşlar ile ilgili denetim çalışmaları devam ediyor.

Çevre Zabıta ekipleri Tayfun Gürsoy Parkı, 15 Temmuz Milli İrade Caddesi ve rıhtım bölgesinde bulunan yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve parklarda kabuklu yiyeceklerin (çekirdek, fındık, fıstık vb.) yerlere atılarak çevre kirliliğinin meydana gelmesini önlüyor.

Yoğunluğun yaşandığı akşam saatlerinde bu davranışlarda bulunan vatandaşlar Çevre Zabıta ekipleri tarafından ikaz edilirken, satış yapanlara da gerekli tedbirler aldırılarak kabuklu yiyeceklerin yanında kese kâğıdı ve poşet satışı yapmaları konusunda uyarılarda bulunuluyor. Gerekli uyarıları dikkate almayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41-1 maddesi gereğince yasal işlemler uygulanıyor.

“Karadeniz sahili korunuyor"

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Çevre Zabıta ekiplerimiz özellikle park ve yeşil alanlar başta olmak üzere sahil bölgelerinde çevreyi kirleterek görüntü kirliliğine neden olanlara müdahale ediyor. Görevlerini en iyi şekilde yerine getiren ekiplerimiz sahil bölgemizi koruyacak” denildi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR