Hurda malzeme toplayarak ailesini geçindiriyor

Muş’un Varto İlçesinde Hurda Malzeme Toplayan Rıdvan Tutuş, Hem Ailesini Geçindiriyor Hem De Geri Dönüşüme Büyük Katkı Sağlıyor.

Muş 29.10.2019 10:40:42 0
Hurda malzeme toplayarak ailesini geçindiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Muş’un Varto ilçesinde hurda malzeme toplayan Rıdvan Tutuş, hem ailesini geçindiriyor hem de geri dönüşüme büyük katkı sağlıyor.

Muş’ta hurdacılık yapan ve Varto ilçesinde malzeme toplamaya gelen Rıdvan Tutuş isimli vatandaş, yıllık topladığı 200 ton hurda malzemeyle hem geçimini sağlıyor, hem de ekonomiye katkıda bulunuyor. Kapı kapı dolaşıp hurda malzemeler topladığını belirten Tutuş, “8 yıldır bu işi yapıyoruz. Bölgemizdeki ve diğer çevre illere gidip aldığımız malzemeleri burada ayrıştırıyoruz. Ayrıştırdığımız malzemelerin çeşitli yerlere sevkiyatını yapıyoruz. Oldukça yorucu ve ağır olan hurdacılık mesleğini birçoğu yapmak istemese de bizler severek yapıyoruz" dedi.

Hurdacılık işinin yorucu ve meşakkatli bir meslek olduğunu kaydeden Tutuş, “Yaptığımız iş ağır ve yorucu bir iş. Ama buna rağmen mesleğimizi seviyoruz. Bu topladığımız malzemelerle hem geçimimizi sağlıyoruz hem ülke ekonomisine büyük katkıda bulunuyoruz. Tonlarca malzemeyi toplayarak çevredeki kötü görüntüleri engellemiş oluyoruz. Belediyelerin çevre temizliklerine de katkıda bulunuyoruz. Aslında belediyelerin bizleri ödüllendirmesi gerekir. Bunun ayrıca bir sevindirici özelliği var. O da bizi çok mutlu ediyor. Geri dönüşüm, kaynakların sınırlı olduğu düşünüldüğünde, özellikle gelişmekte olan ülkeler için doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu gibi birçok konuda önem arz ediyor. Ülkemizde ise geri dönüşüm tesislerinin sayısı her geçen gün artıyor. Hurda malzemeler konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olmaları lazım. Bize haber vermeleri dahilinde hem kendi ekonomilerine katkıda bulunurlar, hem milli ekonomimize katkıda bulunmuş olurlar hem de bu atıkların çevreye vermiş olduğu zararları önlemiş oluruz. Daha güzel bir Türkiye için, daha yaşanabilir bir Türkiye için bu oldukça önemlidir" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR