Hacı Bektaş Veli Türbe ve Müzesinde anma etkinliği

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, HACI BEKTAŞ VELİ’NİN 749’UNCU VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE HACI BEKTAŞ VELİ TÜRBE VE MÜZESİNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEYECEK.

Kültür Sanat 13.08.2020 14:47:54 0
Hacı Bektaş Veli Türbe ve Müzesinde anma etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hacı Bektaş Veli’nin 749’uncu vefat yıldönümünde Hacı Bektaş Veli Türbe ve Müzesinde anma etkinliği düzenleyecek.

’Bir Velinin Varisiyiz, Mirasımız Aşktır Bizim’ temasıyla düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Etkinliği, UNESCO’nun listesine giren ve gelecek yıl gerçekleşecek 750’nci anma programının da ilanı niteliğini taşıyacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ile bu kültürün kanaat önderleri, yazarları, akademisyenleri, halk ozanları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla düzenlenecek programda korona virüs salgını önlemleri uygulanacak. UNESCO Genel Konferans Başkanı Ahmet Altay Cengizer de video mesajıyla programa katılım sağlayacak.

Katılımcı düzeyinin salgın nedeniyle sınırlı tutulacağı anma programı Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde 14 Ağustos saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

Hoşgörünün merkezinden birlik beraberlik mesajı

Anadolu topraklarına hoşgörü tohumlarını serpen Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin birlik ve beraberlik felsefesini aslan ve ceylan üzerinden anlatan ve kamu spotu olarak hazırlanan kısa film gösterimiyle başlayacak anma etkinliğinde, Bakanlık tarafından bir de Semah gösterimi icra edilecek.

İlimi ve eğitimi her şeyin temeli sayan Hacı Bektaş Veli görüşünün, onun dünyaya ve insana bakış açısının anlatılacağı anma etkinliğinde, yine hoşgörü ve adaletin toplum üzerindeki etkisine, insan, doğa ve Allah sevgisine, paylaşımın, barışın ve birliğin değerine vurgu yapılacak. UNESCO listesine dâhil olan 750’nci Hacı Bektaş Veli Anma Etkinliği’nin ise daha geniş katılımlı yapılması planlanıyor. Program, müze ve türbe ziyaretiyle sona erecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı; Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Yunus Emre, Hünkâr Hacı Bektaş Veli gibi Türk-İslam medeniyetinin manevi mimarlarını anma ve fikirlerini yaşatma sorumluluğuyla çalışmalarına devam edecek.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR